back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με ρεκόρ συμμετοχής έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων να σπάνε το φράγμα των 300.000 και οι νέοι ψηφοφόροι να ξεπερνούν τις 185.000.   Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας προηγούνται στο 69% των εκλογικών τμημάτων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 32% και ο Χάρης Δούκας 22,48%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 19,66%. Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει αποσπάσει 17,92% 

 Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής  

Ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, επικαλούμενο αξιωματούχο, μεταδίδει ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα. 

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου περιόδευσε στα σύνορα με τον Λίβανο και αξιολόγησε την κατάσταση σε σύσκεψη με τη Βόρεια Διοίκηση του ισραηλινού στρατού. «Είστε οι ήρωες της δόξας, λιοντάρια, που χτυπάτε εναντίον των εχθρών μας. Είστε η γενιά των νικητών» είπε απευθυνόμενος σε στρατιώτες. 

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σημειώθηκαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε πολλές περιοχές του νοτίου Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε σπίτια μέσα στην πόλη Γιαρούν, στα σύνορα, καθώς και το τζαμί της πόλης. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, έκανε έκκληση να ενταθεί η πίεση προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, τασσόμενος υπέρ των διπλωματικών προσπαθειών Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας. 

Πυρ κατά πλήθους ατόμων άνοιξε ένοπλος στην πόλη Μπερσεμπά στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.  Η υπηρεσία των πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε το θάνατο του ενόπλου, ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι αστυνομικός, και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. 

Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και την απαγωγή δεκάδων ανύποπτων πολιτών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ούρσουλα φον ντε Λαιεν καταδικάζει και πάλι τις βάρβαρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ και τιμά τις μνήμες των θυμάτων. 

 Ζητά αυτοσυγκράτηση από τις δύο πλευρές και υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει στην προετοιμασία για την επόμενη μέρα, για μια διαρκή ειρήνη, που θα οδηγήσει σε μια λύση δύο κρατών. 

 Στις 9 Οκτωβρίου θα δεχθεί ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στο Πεντάγωνο τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, “για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή”, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο. 

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που το Ισραήλ δεσμεύεται ότι θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του εδάφους του την Τρίτη, η οποία αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα και τις αναχαιτίσεις στις οποίες ενεπλάκη ο αμερικανικός στρατός. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ: 2-3 

Καλλιθέα – Αστέρας Τρίπολης: 1-3 

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ:  

και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός:  

 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24 βαθμοί.  

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 11. 

Επιστροφή στο Γιώργο Κατσίγιαννη και τον Απόστολο Χονδρόπουλο  

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα