back to top
22.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Έλειψε μόνο το γκολ

Διαβάστε επίσης

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, αλλά να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν.

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν έμεινε στο 0-0, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Αυτό φάνηκε από τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και από τις κινήσεις που έκαναν οι προπονητές. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το διπλό στις καθυστερήσεις, αλλά ο Λοντίγκιν νίκησε τον Γκαρθία στο ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το 0-0, ωστόσο δεν άλλαξε παρά τις έντονες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Με μία αλλαγή και αυτή αναγκαστική παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μπράγκα οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον Ολιβέιρα αντί του τραυματία Τσικίνιο. Από την άλλη ο Αλόνσο επέλεξε τους Αραό, Τσέριν στα χαφ και στην επίθεση είχε τον Τετέ δεξιά, τον Τζούρισιτς αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον Ιωαννίδη. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με αρκετή ένταση και με τις δύο ομάδες από το ξεκίνημα να δείχνουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός από τα πρώτα λεπτά με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του να ψάχνει με κάθε τρόπο τον Ιωαννίδη και να περιμένει τα πάντα από τον Έλληνα επιθετικό. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε σημαδέψει τον Ζέλσον και αυτόν αναζητούσαν οι συμπαίκτες του.

Υποψίες ευκαιριών υπήρχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο με τον Παναθηναϊκό σε αυτό το διάστημα να δείχνει πιο επικίνδυνος, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι να μοιάζει ισορροπημένο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Ροντινέι και τον Κοστίνια που δεν είχαν φανεί. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή βραδιά τους ακραίους του, Τετέ και Τζούρισιτς που έφτιαχναν φάσεις από τα πλάγια. Ο Ολυμπιακός από το 25’ και μετά ανέβασε την πίεση του κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού και στο 35’ έκανε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί που είδε τον Ίνγκασον να διώχνει πάνω από τη γραμμή. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε, πάντως πιο επικίνδυνος, αφού έβαζε πιο εύκολα την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως, κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με τον Σπόραρ να επιχειρεί δύο φορές να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Τζολάκης να τον σταματάει, ενώ είχε προηγηθεί η άστοχη έξοδος του στο φάουλ του Μπακασέτα. Κάπως έτσι έμεινε το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με αλλαγή με τον Κωστούλα στη θέση του Ολιβέιρα, ο οποίος δεν τον δικαίωσε που του έδωσε φανέλα βασικού. Με την είσοδο του μικρού ο Ολυμπιακός απέκτησε μεγαλύτερη ταχύτητα και προσπάθησε να φέρει την πίεση κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Στο 62’ ο Βάσκος προχώρησε και σε άλλες αλλαγές τακτικής βάζοντας τον Βέλντε και τον Γκαρθία στο γήπεδο και φέροντας τον Μουζακίτη πιο κοντά στον Ελ Κααμπί. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά τον Παναθηναϊκό και έδειχνε ότι δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με Μουζακίτη και Κωστούλα και στο 75’ ο Αλόνσο απάντησε με την είσοδο του Κότσιρα και του Ουναΐ για να μπορέσει να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αφού οι Πειραιώτες είχαν ανέβει αρκετά και πίεζαν έχοντας φρέσκα πόδια στην επίθεση τους. Στο 77’ οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ουναΐ να εκθέτει τον Ορτέγκα, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε αουτ. Το παιχνίδι όσο πλησίαζε στο φινάλε του γινόταν όλο και πιο νευρικό και είχε αρκετή ένταση, αφού και οι δύο έδειχναν ότι ήθελαν τη νίκη. Στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες έχασαν απίστευτο τετ α τετ με τον Γκαρθία που νικήθηκε από τον Λοντίγκιν. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κανένας δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερ: –

Κίτρινες: 20’ Ρέτσος, 71’ Μλαντένοβιτς, 73’ Γκαρθία, 80’ Έσε, 88’ Σπόραρ

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν – Μπάλντοκ (75’ Κότσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς)- Τετέ, Μπακασέτας (75’ Ουναΐ), Τζούρισιτς (65’ Πελίστρι)– Ιωαννίδης (44’ Σπόραρ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Κοστίνια (62’ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Μουζακίτης (86’ Μασούρας)– Ροντινέι, Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Ζέλσον (62’ Βέλντε)– Ελ Κααμπί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα