back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 29,64% και 89.200 ψήφους. Ο Χάρης Δούκας είναι ο δεύτερος που θα τον αντιμετωπίσει στην κάλπη την επόμενη Κυριακή με ποσοστό 21,41 % και 64.490 ψήφους, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 21,12% και 63.632 ψήφους.
Τέταρτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,52% και 58.899 ψήφους, 5ος ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03% και 18.163 ψήφους και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,29% και 6.890 ψήφους.
Η συμμετοχή άγγιξε τις 302.000, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ουρές, η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις 20:00.

«Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή και είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», ανέφερε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε “σας καλώ την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα”.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή», είπε ο Παύλος Γερουλάνος. “Δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές” τόνισε.
«Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνοντας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

«Για ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία», έκανε λόγο η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι είναι “μεγάλη η ευθύνη μας να μην τους απογοητεύσουμε. Να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές”.
«Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και την απαγωγή δεκάδων ανύποπτων πολιτών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν καταδικάζει και πάλι τις βάρβαρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ και τιμά τις μνήμες των θυμάτων.
Ζητά αυτοσυγκράτηση από τις δύο πλευρές και υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει στην προετοιμασία για την επόμενη μέρα, για μια διαρκή ειρήνη, που θα οδηγήσει σε μια λύση δύο κρατών.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτόξευσε το βράδυ η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλούνται οι Times of Israel. Το φιλοϊρανικό κίνημα επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού να εγκαταλείψουν την περιοχή, γεγονός που σηματοδοτεί νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ.

Σε επιφυλακή το Ιράν: Ακυρώνει όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας έως τις 6 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανώτατοι αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό την Τουρκία και το Κατάρ, την ώρα που, και ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ εγκαταλείπουν τον Λίβανο
Με το Ισραήλ να έχει δεσμευτεί για αντίποινα εναντίον του Ιράν, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιόβ Γκάλαντ θα έχει επίσημη συνάντηση στις 9 Οκτωβρίου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, στο πεντάγωνο. Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή”.

Την έλευση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών το Νοέμβριο στην Αθήνα προανήγγειλε με συνέντευξή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμη ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν λάβει εντολή να αξιολογήσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ: 2-3
Καλλιθέα – Αστέρας Τρίπολης: 1-3
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: 0-2
και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 0-0

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα