back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Νέες επιδρομές νωρίτερα της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον πόλεων στον νότιο Λίβανο, στην περιοχή που ελέγχει η Χεζμπολά. Επίθεση με ντρόουν  στην πόλη Κιαμ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες. Η Χεζμπολά απαντά με ρουκέτες και περιοδικούς βομβαρδισμούς . Νωρίτερα είχε εκτοξεύσει ρουκέτες και εναντίον περιοχών ανάμεσα στη Ναζαρέτ και τη λίμνη Τιβεριάδα. Οι μάχες συνεχίζονται και στα σύνορα, καθώς είναι σε εξέλιξη οι χερσαίες επιχειρήσεις.

Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας σημειώθηκε και στη Βηρυτό, την τελευταία ώρα στα νότια και πάλι προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Σύμφωνα πάντως με τον ισραηλινό κυβερνητικό εκπρόσωπο, το Τελ Αβιβ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πιθανού διαδόχου του Χασάν Νασράλα, του Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος αγνοείται από την Παρασκευή.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ συνεχίστηκαν και στη Γάζα, έναν χρόνο μετά από την επίθεση της Χαμάς. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν έξω από την πόλη Ράφα. Ένας πολίτης τραυματίστηκε από πυρά ισραηλινών.

Παράλληλα τελετές μνήμης στο Ισραήλ και σε πολλές πόλεις της Δύσης πραγματοποιήθηκαν από την ώρα που έγινε πέρσι η επίθεση στις 6 και 29 το πρωί. “Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε τους ομήρους πίσω”, δηλώνει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας: “Αλλάζουμε την πραγματικότητα στην Μέση Ανατολή, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου”. Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ εξέφρασε από την πλευρά του τη δέσμευσή του να κάνει τα πάντα για να “νικήσει”, όπως είπε, τους εχθρούς του Ισραήλ. “Ηρθε η ώρα για την απελευθέρωση των ομήρων, να σωπάσουν τα όπλα, να σταματήσει ο πόνος που έχει σκεπάσει την περιοχή και ότι είναι ώρα για ειρήνη διαμηνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες”.

“Απόλυτα αφοσιωμένος στην «ασφάλεια του Ισραήλ” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

“Ολόκληρη η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους ανάφλεξης που η διεθνής κοινότητα φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει”, τονίζει, εκ μέρους της ΕΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Την υποστήριξη της Γερμανίας στο Ισραήλ, στη μάχη του κατά της Χαμάς, επανέλαβε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

“Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της γενοκτονίας που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο”, ανέφερε, από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο Action 24. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, να υπάρξει μία πλήρης διακοπή των εχθροπραξιών, να δοθεί χώρος και χρόνος στη διπλωματία, έτσι ώστε να μπορέσει να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης”, πρόσθεσε.

Στην συμπλήρωση, μετά την κύρωση από τη Βουλή της νέας σύμβασης για την Αττική Οδό, μίας “11άδας αποκρατικοποιήσεων” από τις εκλογές του 2023, με συνολικά έσοδα υπέρ του δημοσίου 7,1 δισ. ευρώ, αναφέρεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.μεταξύ άλλων επισημαίνει τη μείωση των διοδίων σε 2,5 από 2,8 ευρώ για όσους χρησιμοποιούν την Αττική Οδό.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,2% για το 2024 και 2,3% το 2025, πληθωρισμό 2,7% για φέτος και 2,1% για την επόμενη χρονιά, πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης 2,4% το 2024 και 2,5% το 2025 αλλά και νέα μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 που κατατέθηκε σήμερα προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. “O Προϋπολογισμός του 2025 στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας! Έχει 12 διαφορετικές αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων επισημαίνει ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι “12 φοροελαφρύνσεις και τα 12 μέτρα εισοδηματικών ενισχύσεων” που διαφημίζει η κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 δεν μπορούν να εξωραΐσουν τον άδικο χαρακτήρα της ασκούμενης εδώ και έξι χρόνια φορολογικής πολιτικής σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας οι μονομάχοι της επόμενης Κυριακής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου ζήτησε ο Χάρης Δούκας, επικοινωνώντας με την ΕΡΤ. ‘Την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας.

“Νομίζω θα ήταν χρήσιμο ένα ντιμπέιτ, δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό πίσω από αυτό”, σημείωσε, μιλώντας επίσης στο σταθμό μας ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

“Υπήρξαν 5 υποψήφιοι με την ίδια στρατηγική, ότι το κόμμα θα μείνει μικρό με τον Νίκο Ανδρουλάκη και χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Ο κόσμος επέλεξε αυτό να το εκπροσωπήσει ο Χάρης Δούκας στον δεύτερο γύρο”, είπε στον σταθμό μας και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

“Ο κ. Δούκας εμφανίστηκε να διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με κεκτημένο τη Δημαρχία της Αθήνας μέσω της συνεργασίας. Γιατί να μη δω αν αυτό μπορεί να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή;” υπογράμμισε, επίσης στον Αθήνα 9.84, ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Την άποψη ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία”, αλλά είναι “ένα κόμμα με το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε την επόμενη μέρα”, εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στο Action24.

Μετά το ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του προέδρου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Νίκου Παππά, υπέβαλε αίτημα διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας.

Την Τετάρτη, από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, στις 3:00 μμ, η κηδεία του Μίμη Πλέσσα.

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται ξανά στην πόλη το ειδικά διαμορφωμένο VAN της Ανακύκλωσης Συσκευών. Από αύριο, 8 Οκτωβρίου, και για έναν μήνα, το VAN ξεκινάει το “κυνήγι της χαμένης συσκευής”, με στάσεις σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης….

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα