back to top
25.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μ. Χρυσομάλλης: Καταθέσαμε την ερώτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη γιατί τίθεται ζήτημα ανισοτήτων μεταξύ συνταξιούχων

Διαβάστε επίσης

Με επίκεντρο τις ηχηρές απουσίες των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στη Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, ο βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας του κόμματος, Μίλτος Χρυσομάλλης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, αν και απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενότητας στη ΝΔ.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν έκαναν καλά ή όχι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί που δεν προσήλθαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του», ανέφερε, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι αμφότεροι είχαν δώσει κανονικά το «παρών» στο Συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο, τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο είχε επίσης επετειακό χαρακτήρα.

Παράλληλα,  κληθείς να σχολιάσει τι σηματοδοτεί η ερώτηση 8 «γαλάζιων» βουλευτών για τη φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων και όντας και ο ίδιος ένας εξ αυτών που κατέθεσαν αυτή την δεύτερη ομαδική ερώτηση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος με «κοινωνικό» περιεχόμενο μετά την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια, υπογράμμισε: «Από το 2019, έχουν γίνει περισσότερες από 5000 ερωτήσεις από βουλευτές της ΝΔ και είναι θετικό το ότι αναδεικνύονται ξαφνικά από τα ΜΜΕ. Προσωπικά, υπηρετώ την εντολή που έχω λάβει από τους συμπολίτες μου στη Μεσσηνία να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και προσπαθώ να αναδεικνύω θέματα , “πιέζοντας” την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις».

«Τίθεται ζήτημα ανισοτήτων μεταξύ συνταξιούχων»

«Όταν καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, οι πρώην δικαιούχοι, με διάταξη επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν μηδενική συμμέτοχη στη φαρμακευτική δαπάνη. Το 2020, η ΝΔ  έκανε μόνιμο το εν λόγω ευεργέτημα. Με την ερώτησή μας, ζητάμε να έχουν την ίδια μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη και οι νέοι συνταξιούχοι, εφόσον πληρούν τα ίδια κριτήρια, γιατί τίθεται ζήτημα ανισοτήτων. Αναφερόμαστε σε χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση στην ερώτησή μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες χρειάζονται χρόνο».

«Όλοι μας θα κριθούμε με όρους μέλλοντος ως προς την αποτελεσματικότητά μας»

«Η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και ανέκαθεν εκπροσωπούσε διάφορες τάσεις κατά πλειοψηφία. Από εκεί και πέρα, η συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις Ευρωεκλογές σχετικά με τους λόγους που δεν κατέγραψε ένα καλό αποτέλεσμα,  είναι μια υγιής συζήτηση. Έχουν διατυπωθεί και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτά τα ποσοστά. Όλοι μας θα κριθούμε με όρους μέλλοντος ως προς την αποτελεσματικότητά μας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Οι βουλευτές δεν είμαστε κλεισμένοι σε γυάλα. Αφουγκραζόμαστε και δυσαρέσκειες και ανησυχίες. Για πρώτη φορά, βλέπουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 24% το οποίο βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ. Πρόκειται για κόσμο που απομακρύνθηκε από εμάς και αυτό πρέπει να μας δώσει ένα μήνυμα ώστε να προσπαθήσουμε να τους επαναπροσεγγίσουμε».

«Ανέφικτες οι ιδέες της Αριστεράς»

«Η Αριστερά θα κάνει πολλά χρόνια να ανακάμψει στην Ελλάδα γιατί οι ιδέες της δοκιμάστηκαν και άπαντες κατάλαβαν ότι είναι ανέφικτες και ανεφάρμοστες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα