back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τα νότια προάστια της Βηρυτού

Διαβάστε επίσης

Νέες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον πόλεων στον νότιο Λίβανο, στην περιοχή που ελέγχει η Χεζμπολά. Επίθεση με ντρόουν σε αυτοκίνητο στην πόλη Κιαμ, στο ανατολικό τμήμα αυτής της περιοχής κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες.

Την ίδια ώρα η Χεζμπολά απαντά με ρουκέτες και περιοδικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Κυριάτ Σμόνα, στην άλλη πλευρά των συνόρων. Νωρίτερα είχε εκτοξεύσει ρουκέτες και εναντίον περιοχών ανάμεσα στη Ναζαρέτ και τη λίμνη Τιβεριάδα.

Οι μάχες συνεχίζονται και στα σύνορα, καθώς είναι σε εξέλιξη οι χερσαίες επιχειρήσεις. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο χωριό Μαρούν αλ-Ρας, στα σύνορα με το Ισραήλ. Με την ανακοίνωση αυτή έχουμε και την πρώτη παραδοχή από την σιιτική οργάνωση, ότι ο ισραηλινός στρατός πέρασε τα σύνορα.

Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας σημειώθηκε και στη Βηρυτό, την τελευταία ώρα. Στόχος ήταν και πάλι τα νότια προάστια της πρωτεύουσα της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στα οποία υπάρχει πολυπληθής σιιτική κοινότητα. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα στόχος της επιδρομής ήταν ένας από τους διοικητές της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ. Σύμφωνα πάντως με τον ισραηλινό κυβερνητικό εκπρόσωπο, το Τελ Αβιβ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του πιθανού διαδόχου του Χασάν Νασράλα, του Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος αγνοείται από την Παρασκευή.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ συνεχίστηκαν και στη Γάζα. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές σε σπίτια έξω από την πόλη Ράφα στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με την Αίγυπτο. Ένας πολίτης τραυματίστηκε από πυρά ισραηλινών και στη συνοικία Al-Sabra, νότια της πόλης της Γάζας.

Εύαγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα