back to top
22.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

22.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Τη στρατηγική τους ενόψει 2ου εκλογικού γύρου ξεδιπλώνουν Ανδρουλάκης – Δούκας

Διαβάστε επίσης

Σε νέα εκλογική μάχη οδεύουν στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της 13ης Οκτώβρη με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να δίνουν ένα πρώτο στίγμα της στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσουν με τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις.

«Εάν την επόμενη Κυριακή επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, όλοι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να τους δοθεί βήμα» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης με συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοί που φαίνεται ότι είχαν απήχηση.

Ξεκαθάρισε όμως ότι «δεν πρόκειται για παζάρι, υπάρχει η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε όλοι μαζί». «Η πατρίδα χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα που θα παράγει έργο».

Εμφανίσθηκε αιχμηρός έναντι του κ. Δούκα με φόντο τις δηλώσεις του πως το 70% των πολιτών ζητά αλλαγή ηγεσίας: «Πρέπει να ξέρουμε μαθηματικά. Δεν είναι 70%. Στη λογική αυτή θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί οτι το 80% του είπε οτι κακώς κατέβηκε υποψήφιος. Οι πολίτες επέλεξαν .Είμαι πολύ ευχαριστημένος και τους τιμώ όλους, γιατί πλέον τα πράγματα έχουν πάρει ανοδική τροχιά». Δεσμεύθηκε οτι αν κερδίσει το 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα γίνουν αλλαγές αναφέροντας μεταξύ άλλων οτι πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος επικοινωνιακός βηματισμός. Επιπλέον , δεσμεύθηκε οτι θα κάνει οτι χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στα νέα του όρια που είνα πολύ μεγαλύτερα-όπως είπε- απο οτι στο παρελθόν.

Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας με αφορμή σχετική πρόταση Δούκα , ο οποίος γνωστοποίησε επικοινωνία του με την ΕΡΤ ζητώντας debate.

Χ. Δούκας: Το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πάρα πολύ ισχυρό

Το αίτημα για την αλλαγή ηγεσίας είναι πάρα πολύ ισχυρό. Με επέλεξαν οι πολίτες για να εκφράσω αυτό το αίτημα για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου μια επιλογή που θα κάνει τη διαφορά , δήλωσε ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στο OPEN και πρόσθεσε:

Το ίδιο θα έλεγα αν στο 2ο γύρο ήταν ο Παύλος Γερουλάνος θα έλεγα ξεκάθαρα ότι στηρίζω την υποψηφιότητα του για την αλλαγή ηγεσίας. Ο κ. Γερουλάνος έχει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Ο ίδιος θα επιλέξει ποιος είναι ο ρόλος του, σημείωσε ο Χάρης Δούκας ερωτηθείς για τη θέση που θα μπορούσε να έχει υπό ενδεχόμενη ηγεσία του.

Ο κ. Δούκας έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους άλλων συνυποψηφίων λέγοντας χαρακτηριστικά: Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Παύλο, την Άννα, τον Μιχάλη, τη Νάντια γιατί έχουμε κοινές ανησυχίες και κοινή αγωνία να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ να γίνει συμπεριληπτικό. Να φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό κέντρο το οποίο θα συνεδριάζει.

Γνωστοποίησε μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι επικοινώνησε με τους συνυποψηφίους του, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλοι μαζί μπορουν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι είναι σημαντικό οι φίλοι και τα μέλη που μας στήριξαν να καταλάβουν πως έχουμε ευκαιρία,όχι απλώς να αλλάξουμε πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ αλλά να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας . Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουμε ένα μεγάλο ενάρετο κύκλο υπέρβασης, τόνισε ο κ. Δούκας και επανέλαβε το δίλημμα για ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12 ή 13% ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα είναι η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Ερωτηθείς για το δήμο Αθηναίων με φόντο τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αθήνα ο κ. Δούκας δήλωσε ότι εχει δεχθεί τρομακτική επίθεση απο την κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε εκδικητική με παρεμβάσεις που δημιουργούν μεταξύ άλλων οικονομική ασφυξία στο δήμο. Αντέχουμε αλλά προφανώς αυτό άφησε και πληγές, σε επίπεδο επικοινωνίας και σχετικών ειδήσεων καθώς , όπως είπε, η δική του υποψηφιότητα, χτυπάει στην καρδιά το σύστημα του κ. Μητσοτάκη.

Ακόμη επανέλαβε πως είναι σημαντικό να γίνει τηλεμαχία καθώς η εκλογική διαδικασία είναι κρίσιμη όπως είπε και έχει εθνικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερουλάνος θα έχει συνάντηση αύριο στις 11.30 το πρωί με το Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη βουλή και με τον Χάρη Δούκα στη μια μετά το μεσημέρι επίσης στη Βουλή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα