back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκαν τα 8.763 ονόματα των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στα σχολείο όλης της χώρας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν αντίστοιχες κενές θέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους.

Αναλυτικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθετούνται 1.017 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και 3.194 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση. Αντίστοιχα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 1.045 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 3.470 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση, αλλά και 23 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος από τους ενταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς δεν κατέστη εφικτή η προγραμματισμένη κάλυψη 483 κενών θέσεων στη Γενική Εκπαίδευση και σε δομές Ειδικής Αγωγής, εκ των οποίων οι 350 θέσεις αφορούν δασκάλους τόσο στην γενική εκπαίδευση όσο και στην ειδική αγωγή. Για την πλήρωση αυτών των θέσεων θα κινηθεί νέα διαδικασία έκδοσης Ειδικής Προκήρυξης κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, διατίθενται για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 14 προσωρινοί αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης για την Γενική Εκπαίδευση.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα