back to top
25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Βραβείο για το Gov.gr Wallet

Διαβάστε επίσης

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε βραβείο από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA.

Το Gov.gr Wallet απέσπασε το πρώτο βραβείο από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. Για ακόμα μία χρονιά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διακρίνεται με τη δημιουργία καλών διεθνών πρακτικών.

Στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) έλαβε το πρώτο βραβείο για το Gov.gr Wallet στην κατηγορία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χρονιάς» (Digital Transformation of the Year) στον Δημόσιο Τομέα.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το έτος 2024 στην Αρμενία, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Οι διαδοχικές διακρίσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που μεθοδικά ως ομάδα πραγματοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων με ψηφιακά μέσα. Ειδικά φέτος βραβεύεται το Gov.gr Wallet, ένα ψηφιακό εργαλείο το οποίο ενδυναμώνουμε συνεχώς με δυνατότητες και έγγραφα ώστε να περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Μας γεμίζει ικανοποίηση ότι αυτό το έργο αναγνωρίζεται διεθνώς. Παράλληλα μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε εντονότερα την υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Ήδη πέρα από σημαντικά δημόσια έγγραφα, το ψηφιακό μας πορτοφόλι είναι το μέσο για να εισερχόμαστε με ασφάλεια στα γήπεδα, για να ολοκληρώνουμε χωρίς γραφειοκρατία διαδικασίες. Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερα συμβάλλοντας στο στόχο για ένα ψηφιακό, αποτελεσματικό κράτος».

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ‘Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Χρονιάς για τον Δημόσιο Τομέα’ στα βραβεία WITSA επιβεβαιώνει την πρόοδο μας στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων που μετασχηματίζουν τη λειτουργία του κράτους και εξυπηρέτησης των πολιτών. Η σύνδεση των δράσεων είναι προφανής, καθώς το Gov.gr Wallet, που κέρδισε φέτος την πρώτη θέση, αντλεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας, το οποίο βραβεύτηκε πέρσι. Αυτό αναδεικνύει τη σημασία των καινοτόμων υποδομών για την εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΨηΔ. Αναδεικνύει επίσης τη διαρκή και έντονη προσπάθεια του ΥΨηΔ και όλων των φορέων του για να καινοτομεί και να δημιουργεί καλές διεθνείς πρακτικές. Το Gov.gr Wallet ευθυγραμμίζεται με την προετοιμασία του ευρύτερου ευρωπαϊκού EU Wallet, το οποίο θα εξασφαλίσει διαλειτουργικότητα και μεταξύ των κρατών-μελών».

Μάγδα Μπουλούκου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα