back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι την υλοποίηση των πολεμικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, παρείχε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό διάγγελμά του για την επέτειο του ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει τις επιθέσεις στον νότιο Λίβανο, εξέδωσε νέα εντολή με την οποία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εμπλακεί και το πολεμικό ναυτικό και κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την παράκτια ζώνη του Λιβάνου.

Ένας 66χρονος και ένα αγόρι 12 ετών, υπέκυψαν απόψε στα τραύματά τους, έπειτα από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων η μία αναχαιτίστηκε από τον στρατό.

Σε 20 προσαγωγές -ανάμεσά τους 4 γυναίκες- προχώρησε η Αστυνομία στην διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Αθήνα.
Ομάδα νεαρών πέταξε φωτοβολίδες σε αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο ύψος της Πανόρμου και οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά, ενώ ακολούθησε καταδίωξη.

Στην πολιτική επικαιρότητα,
Την στρατηγική τους ενόψει του 2ου εκλογικού γύρου ξεδιπλώνουν Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας.
«Εάν την επόμενη Κυριακή επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, όλοι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να τους δοθεί βήμα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΜΕΓΚΑ ερωτηθείς για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοι που φαίνεται ότι είχαν απήχηση.
Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας με αφορμή σχετική πρόταση του Χάρη Δούκα, ο οποίος γνωστοποίησε επικοινωνία του με την ΕΡΤ για την διοργάνωση debate.

«Το αίτημα για την αλλαγή ηγεσίας είναι πάρα πολύ ισχυρό. Με επέλεξαν οι πολίτες για να εκφράσω αυτό το αίτημα για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, μια επιλογή που θα κάνει τη διαφορά», δήλωσε στο OPEN ο Χάρης.
Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι επικοινώνησε με τους συνυποψηφίους του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.
Με τους δύο μονομάχους του β’ γύρου θα συναντηθεί σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος. Στις 11.30 το πρωί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και στη μια μετά το μεσημέρι με τον Χάρη Δούκα, επίσης στη Βουλή.

Συνεδριάζει στη μια μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ασχοληθεί με την απόφαση της ΚΕ να αλλάξει η ημερομηνία για την εκλογή συνέδρων και την διεξαγωγή του Συνεδρίου καθώς και διαδικαστικά θέματα στον δρόμο προς την εκλογή νέου προέδρου.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,2% για το 2024 και 2,3% το 2025 και νέα μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 που κατατέθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών επιβεβαιώνεται και επίσημα. Και το κυριότερο: η χώρα μας κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη ως προς τις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ», αναφέρει ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Οι “12 φοροελαφρύνσεις και τα 12 μέτρα εισοδηματικών ενισχύσεων” που διαφημίζει η κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025, δεν μπορούν να εξωραΐσουν τον άδικο χαρακτήρα της ασκούμενης εδώ και έξι χρόνια φορολογικής πολιτικής», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Νίκη του Ολυμπιακού με 93-75 επί του Λαυρίου για την 1η αγωνιστική της Basketleague.

ΚΑΙΡΟΣ:
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα