back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέος γύρος αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Την έντονη αντίδραση του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη πυροδότησε η διαρροή στοιχείων από το Πόθεν Έσχες του στην εφημερίδα των Συντακτών. Με δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, καταφέρεται εναντίον του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και ζητά την παραίτηση της Γραμματέως, Ράνιας Σβίγγου.

Σε μία ώρα, συνέρχεται εκ νέου η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πιστεύω στην ιστορική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε μπροστά στο διακύβευμα της ύπαρξής του, που δεν αφορά όμως μόνο την εσωτερική συζήτηση, αλλά την κοινωνία. Υπάρχει πια μια απαξίωση του κόμματος” είπε από το στούντιο του Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την προεδρία, Σωκράτης Φάμελλος.

“Η μία πλευρά θέλει έναν καλό και δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικό είναι το θέμα και σε αυτό έχει δώσει ήδη απαντήσεις ο προηγούμενος πρόεδρος που ήταν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας” είπε αναφερόμενος στα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός του κόμματος.

Ο κ. Φαμελλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μαζικό κόμμα με ιδεολογικό στίγμα. Αναφορικά με την δική του πρόταση τόνισε ότι αφορά όλη την κοινωνία. “Το πρόγραμμά μας είναι προοδευτικό και έχει απέναντι του την συντηρητική πολιτική. Πρέπει να απαντήσουμε στην λαίλαπα του κ. Μητσοτάκη”, όπως είπε.

Νέα σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίο εξέφρασε την άποψη ότι «θα έπρεπε να έχει διαγραφεί» αλλά και σε στενούς του συνεργάτες, εξαπέλυσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Χρήστος Σπίρτζης. «Έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας αυτόν τον εφιαλτικό χρόνο με όλα αυτά που έχει κάνει και πει ο Στέφανος Κασσελάκης…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή την ώρα η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Θα ακολουθήσει συνάντηση σε μία ώρα του κ. Γερουλάνου με τον Χάρη Δούκα.

Πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα ότι τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δεν αποκλείεται να έχουν συνομιλίες εντός της ημέρας για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στην ΕΡΤ.

Στις τελευταίες συνεντεύξεις τους,

«Πρέπει να δοθεί βήμα στους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΜΕΓΚΑ ερωτηθείς για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοι που φαίνεται ότι είχαν απήχηση.

Μπορούμε να αλλάξουμε το μοντέλο εξουσίας, και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα, είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Δούκας. Υπογράμμισε ότι λέει “όχι σε μια εκλογική συνεργασία με την κεντροαριστερά», ενώ τόνισε πως αν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, αντί για εκείνον ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, θα τον στήριζε.

Μέτρο υπέρ των βουλευτών πέρασε στην ολομέλεια της Βουλής.

Ανάμεσα στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα παρεμβάλλονται οι τοποθετήσεις δύο βουλευτών, καθώς εγκρίθηκε σχετική πρόταση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη.

Το μέτρο θα ισχύσει «πιλοτικά» και, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αν αποδειχθεί λειτουργικό θα περάσει στον Κανονισμό της Βουλής.

Πανικό, εντάσεις και φόβους για αναζωπύρωση των διαφορών μεταξύ των κοινοτήτων του Λιβάνου προκαλεί η συρροή εκτοπισμένων από τα προπύργια της Χεζμπολάχ στο κέντρο της Βηρυτού, που σείεται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα νότια προάστιά της.

Το πρωί, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, σε βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα έρευνες του λιμενικού και της Frontex στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Ρόδου για τον εντοπισμό ενός ανθρώπου που αγνοείται μετά την βύθιση τουριστικού σκάφους. Κατά τη διάρκεια των ερευνών περισυνελέγησαν 3 άτομα.

Tην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» της Αθήνας διοργανώνει η ΔΥΠΑ, την Παρασκευή και το Σάββατο 18-19 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα