back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Πιστεύω στην ιστορική αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε μπροστά στο διακύβευμα της ύπαρξής του, που δεν αφορά όμως μόνο την εσωτερική συζήτηση, αλλά την κοινωνία. Υπάρχει πια μια απαξίωση του κόμματος” είπε από το στούντιο του Αθήνα 9.84 ο υποψήφιος για την προεδρία, Σωκράτης Φάμελος 

“Η μία πλευρά θέλει έναν καλό και δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικό είναι το θέμα και σε αυτό έχει δώσει ήδη απαντήσεις ο προηγούμενος πρόεδρος που ήταν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και  της κοινωνίας”  είπε αναφερόμενος στα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός του κόμματος.   

Ο κ. Φάμελος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μαζικό κόμμα με ιδεολογικό στίγμα. Αναφορικά με την δική του πρόταση τόνισε ότι αφορά όλη την κοινωνία. “Το πρόγραμμά μας είναι προοδευτικό και έχει απέναντι του την συντηρητική πολιτική. Πρέπει να απαντήσουμε στην λαίλαπα του κ. Μητσοτάκη”, όπως είπε.

Στο μεταξύ την παραίτηση της Γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγγου ζήτησε ο διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης λόγω της διαρροής στοιχείων από το Πόθεν Έσχες του στην εφημερίδα των Συντακτών. Σε λίγη ώρα, συνέρχεται εκ νέου η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.  

 Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε να έχει διαγραφεί. Έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας μαζί του αυτό τον εφιαλτικό χρόνο, είπε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον Α9,84. Έκανε λόγο για στελέχη τρίτης και τέταρτης κατηγορίας που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.  

 Ο κ. Σπίρτζης είναι υβριστής, θα έπρεπε να έχει διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, δε δικαιούται να μιλάει, απάντησε μέσω του σταθμού μας ο Πέτρος Παππάς. Τίτλος τιμής, πρόσθεσε, να με θεωρεί τέταρτης κατηγορίας 

Συνάντηση σε λίγη ώρα με τον Χάρη Δούκα θα έχει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε και με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο των επαφών για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. 

Στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται  συνάντηση των επιτελείων Ανδρουλάκη και Δούκα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας.    

«Πρέπει να δοθεί βήμα στους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΜΕΓΚΑ ερωτηθείς για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοι που φαίνεται ότι είχαν απήχηση 

Μπορούμε να αλλάξουμε το μοντέλο εξουσίας, και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα, είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Δούκας.  Υπογράμμισε ότι λέει “όχι  σε μια εκλογική συνεργασία με την κεντροαριστερά», ενώ τόνισε πως αν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, αντί για εκείνον ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, θα τον στήριζε. 

Να πάμε στην Μέση Ανατολή..όπου το πρωί, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον  διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ …Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, σε  βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού. Ταυτόχρονα τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου σείονται από τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς….. Για ότι νεότερο θα μας ενημερώσει ο Κώστας Ράπτης..

Η ιστορία έχει δείξει ότι η στρατιωτική λύση δεν λειτουργεί, όταν υπάρχει «βαθιά ριζωμένο πρόβλημα σε μια περιοχή όπως στη Μέση Ανατολή» και ειδικά όταν υπάρχουν αδύναμοι θεσμοί σε μια χώρα, τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη. 

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στο Μελενικίτσι Σερρών. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα. 

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική.  Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.   

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα