back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Διαγραφή Κασσελάκη ζητά η Γεροβασίλη – Παραίτηση Σβίγκου η Τζάκρη

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα ακραίας σύγκρουσης διεξάγεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Θεοδώρα Τζάγκρη, μιλώντας για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε την παραίτηση της Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Ρ. Σβίγκου για την διαρροή στοιχείων από το Πόθεν Έσχες του, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να έθεσε ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για αντιθεσμική συμπεριφορά και ποινικοποίηση της πολιτικής λειτουργίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάγκρη έχει ως εξής:

«Η συντρόφισσα Σβίγκου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.

Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησής. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Εν τω μεταξύ, να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικο εναντίον του κόμματος που θέλει να ηγηθεί κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο συνυποψήφιός του Παύλος Πουλάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του, μετά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία. Όσον αφορά το θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, είπε πως «δεν νοείται θέμα διαγραφής σε υποψήφιο πρόεδρο», καθώς αυτό δείχνει «αδυναμία» και επιβεβαίωσε ότι κάποια μέλη της ΠΓ το έθεσαν «ακροθιγώς».

Γιώργος Κατσίγιαννης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα