back to top
20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Καραθανασόπουλος: Η πολιτική έκφραση των στρατευμένων δεν καταργείται

Διαβάστε επίσης

Η πολιτική έκφραση των στρατευμένων, η διαμαρτυρία τους δεν αναστέλλεται, ούτε καταργείται κατά τη θητεία τους και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της παρέμβασής του κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο για τους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, είναι απαράδεκτο να τιμωρηθούν στρατευμένοι που με τη στάση τους «κρατούν ψηλά την πατριωτική περηφάνια των ένστολων»,προσθέτοντας ότι ορκίστηκαν στην ελληνική σημαία, όχι του ΝΑΤΟ, να φυλάνε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων ανέκαθεν στοχεύουν στη μετατροπή των δήμων σε μηχανισμούς του αστικού κράτους, εντεταλμένοι να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Μίλησε για βασικά προβλήματα που έχουν οι δήμοι και δεν έρχεται να λύσει το νομοσχέδιο, όπως οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και στην έλλειψη πόρων που αντί να καλύπτονται από γενναία κρατική χρηματοδότηση, καλύπτονται από την αύξηση της φορολογίας και τη λογική της ανταποδοτικότητας. «Επιταχύνετε μια διαδικασία που σφίγγει και στραγγαλίζει από όλες τις μεριές τα χρέη που έχουν τα λαϊκά νοικοκυριά», σημείωσε.

Ακόμη δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 26 (δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό για οφειλέτες των δήμων) και κατέληξε, λέγοντας ότι ένας δρόμος υπάρχει για τον λαό, να κλιμακώσει την πάλη του και το ρεύμα απειθαρχίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα