22.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Συρία: Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε ένα κτίριο στα προάστια της Δαμασκού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και γυναίκες και παιδιά.

Άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο ένα κτίριο κατοικιών και καταστημάτων στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μαζέ, σκοτώνοντας επτά πολίτες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε με τρεις πυραύλους που προήλθαν από την περιοχή του Γκολάν. Νωρίτερα μετέδωσαν ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς» στόχους κοντά στη Δαμασκό.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τους κατοίκους, ειδικά όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF στο X.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο Ισραηλινός Στρατός θα ενεργήσει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον. Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε» προειδοποιεί ο Ισραηλινός αξιωματικός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα