back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

«Το χρώμα της φωνής»: σεμινάριο με τη Μαρία Παπαγεωργίου στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή 

Διαβάστε επίσης

Η προσωπική εναρμόνιση συναντά την Τέχνη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή 

Η γνωστή ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και δασκάλα φωνητικής Μαρία Παπαγεωργίου εγκαινιάζει στις 30 Οκτωβρίου σεμινάριο διαφραγματικής αναπνοής, ορθοφωνικής τοποθέτησης και χρήσης των ηχείων του σώματος στον πρώτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, προσφέροντας μια φορά τον μήνα μια ολιστική προσέγγιση της προσωπικής μας εναρμόνισης μέσα από την Τέχνη. 

Η φωνή και η αναπνοή μας είναι δυο λειτουργίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ψυχική μας έκφραση και ισορροπία. Ωστόσο, συχνά η έλλειψη γνώσης και οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις μας εμποδίζουν από το να νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι να αγγίξουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Με βάση τις «μνήμες» που έχει το σώμα μας για τον τρόπο που αναπνέουμε, την ενθύμιση του φωνητικού μας φάσματος στις καθημερινές συναισθηματικές μας εκφράσεις και την ανακάλυψη της μέγιστης δόνησης των ηχείων μας και της χρήσης των μυών μας, θα ανασύρουμε αυτές τις καταγραφές που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας και θα επανασυνδεθούμε με τον εναρμονισμένο εαυτό μας.  

Με απλές, βιωματικές ασκήσεις, μέσα από την παρατήρηση της ανθρώπινης φωνής ανά τόπους, χρονολογίες και κοινωνικά στερεότυπα, αλλά και μέσα από την οπτική και κοινωνική ανάλυση σημαντικών έργων της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, η Μαρία Παπαγεωργίου θα διδάξει τη λειτουργία της φυσικής αναπνοής, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του διαφράγματος, τα βασικά σημεία αντήχησης, τρόπους ενίσχυσης της φωνής κατά την ομιλία και το τραγούδι, τρόπους εμπλουτισμού της μεστότητας της χροιάς και διαφύλαξης των φωνητικών μας χορδών από τραυματισμούς και κόπωση καθώς και ακοή και ακρόαση. 

* Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις ή επαγγελματική εμπειρία. 

«Το χρώμα της φωνής» 

Σεμινάριο διαφραγματικής αναπνοής, ορθοφωνικής τοποθέτησης και χρήσης των ηχείων του σώματος με την Μαρία Παπαγεωργίου στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή 

Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών 

Ημέρες διεξαγωγής: 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 

18.00-21.00 

 

Τα μηνιαία σεμινάρια είναι αυτοτελή. 

Για πληροφορίες & κρατήσεις: https://goulandris.gr/el/events/colourofvoice  

 

 

 

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τ: 210 725 2895
visit@goulandris.gr | goulandris.gr 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα