back to top
22.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

22.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Φλόριντας των ΗΠΑ, καθώς ο Μίλτον αναμένεται να φτάσει στις ακτές της αργά το βράδυ τοπική ώρα ως επικίνδυνος κυκλώνας. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων από την πόλη Τάμπα. Η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 260 χιλιόμετρα.

Η εκκένωση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ζητώντας από τους περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

 

Η Χεζμπολάχ στοχοποίησε σήμερα με το πυροβολικό της και με πυραύλους Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Λαμπουνέχ που βρίσκεται στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Η επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι εξουδετέρωσε δύο διαδόχους του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα.

Σειρήνες ακούστηκαν σήμερα στο βόρειο Ισραήλ.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία εντός της ημέρας με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να έχει ο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios.

Χθες, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε – κατ εντολή Νετανιάχου -το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. Όπως μεταδίδουν τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο ισραηλινός πρωθυπουργός ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου το επόμενο επεισόδιο της εσωτερικής αναταραχής στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο Κασσελάκη προς την πολιτική γραμματεία με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του. Θέμα διαγραφής του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε το εξώδικο ως απαράδεκτο και έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες όλων των υποψήφιων προέδρων του κόμματος.

 

Ημερομηνία για την διεξαγωγή debate μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα αναζητούν τις τελευταίες ώρες τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ενόψει του β’ γύρου αυτή την ερχόμενη Κυριακή. Χθες οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για την διεξαγωγή του στο πρότυπο της προηγούμενης τηλεμαχίας, καθώς και στις θεματικές ενότητες.

 

Θέλουμε μια εκ νέου μεγάλη συμμετοχή, αξίζει να πάρετε την τύχη της παράταξης στα χέρια σας, όπως κάνατε και την πρώτη Κυριακή, είπε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΙ, απευθυνόμενος στους 300.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

 

Πρέπει να ενισχύσουμε το εισόδημα και την ασφάλεια των πολιτών, δήλωσε πριν από λίγο ο Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στο Mega. Επανέλαβε την ανάγκη της κρατικής ενίσχυσης προκειμένου να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομών στην Αθήνα.

 

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Στα 4,31 δισεκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι νέοι φόροι για το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου. Τα περισσότερα αφορούν απλήρωτους φόρους εισοδήματος ή ΦΠΑ από φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος στην εφορία είναι 107,27 δισ.ευρώ, εκ των οποίων τα 26,3 θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Αντίστροφα μετρά από σήμερα η προθεσμία τριών εβδομάδων που έχουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, για να τοποθετήσουν στο τζάμι των οχημάτων τους τις ειδικές αυτοκόλλητες ταμπέλες, με τις οποίες ενημερώνουν ότι αποδέχονται κάρτες πληρωμών. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο χιλίων ευρώ.

 

Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής από την 1η Δεκεμβρίου. Θα ενταχθούν πολλές από τις συναλλαγές που σήμερα επιβαρύνονται με Τέλος Χαρτοσήμου . Μεταξύ άλλων, θα επιβάλλεται σε μισθώματα ακινήτων, και συναλλαγές ή συμβάσεις μεταξύ φυσικών προσώπων που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με χρονικό ορίζοντα την Γενική Απεργία της 20ης Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες efood και wolt.

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ή αναχαίτισαν 47 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Θ ρμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα