back to top
25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ακυρώνεται το debate Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στην ΕΡΤ. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι υπήρξαν συναντήσεις των κ.κ. Ανδρουλάκη και Δούκα με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της αμέσως μετά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό την ίδια ώρα παραμένει το ενδεχόμενο απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του κόμματος, μετά το εξώδικό του για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες. Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τίθεται ακόμη και θέμα διαγραφής του από το κόμμα.

Τον φάκελο με τα στοιχεία της υποψηφιότητάς του και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, κατέθεσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος με 117 υπογραφές μελών της ΚΕ. Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή του φακέλου, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως «η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική».

Θετικά την ίδια ώρα απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη για κοινή συνάντηση όλων των υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου, παρουσία της Γραμματέας της Κ.Ε Ράνιας Σβίγκου και του επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος Νίκου Παππά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Σ. Κασσελάκη στο πλαίσιο επικοινωνίας του με τον Π. Πολάκη ζήτησε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραστούν οι Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Απάντηση αναμένεται από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε, μέσω του Αθήνα 9.84, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας. “Η ηγεσία Κασσελάκη αποτελεί μια μακρά περίοδο απο ϊδεολογι κοποίησης και πολιτικής συρρίκνωσης. Υπήρξε ένα αλαλούμ σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές θέσεις. Είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του προέδρου ενός κόμματος της Αριστεράς καθώς δεν έχει κανένα ιδεολογικό πλαίσιο” ανέφερε.

Θέμα ωρών η έλευση του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα των ΗΠΑ εν μέσω της γενικευμένης εκκένωσης εκατομμυρίων κατοίκων. Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στις ακτές της πολιτείας σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) με το κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ να προειδοποιεί ότι η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει νωρίτερα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπό την απειλή τυφώνα βρίσκονται 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, με τροπική καταιγίδα απειλούνται 8,7 εκατομμύρια, και 5,5 εκατομμύρια εκτιμάται ότι κινδυνεύουν από τις πλημμύρες. Σε γράφημά του το NBC καταγράφει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της στάθμης των υδάτων έως και 4,5 μέτρα στην περιοχή της Τάμπα, η οποία αναμένεται να χτυπηθεί περισσότερο.

Τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη αποχαιρετά ο Αθήνα 9.84, με αφιέρωμα που θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα. Θα παρουσιαστεί ένα σπάνιο ηχητικό υλικό από το αρχείο των εκπομπών του Γιώργου Αποστολίδη.

Στη Μ. Ανατολή:

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλη στο βόρειο Ισραήλ που επλήγη από πυραυλική επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, δήλωσαν ισραηλινές αρχές.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μετ’ εμποδίων αύριο τα δρομολόγια σιδηρόδρομου και προαστιακού, λόγω απεργίας των μηχανοδηγών της Hellenic Train

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα