back to top
21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Να μην προβεί σε οποιαδήποτε επίθεση στον Λίβανο η οποία θα “μπορούσε να μοιάζει” με αυτό που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησαν σήμερα το Ισραήλ οι Ηνωμένες Πολιτείες λίγη ώρα μετα την ημίωρη επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν και Καμάλα Χαρις, την οποία η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ χαρακτηρισε άμεση, και παραγωγική”.
Νέες ισραηλινές επιδρομές απόψε εναντίον στόχων στον νότιο Λίβανο και σε περιοχές εκτός της ζώνης επιρροής της Χεζμπολάχ, καθώς και στην κοιλάδα Μπεκάα.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Χέρτσι Χαλέβι προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Επιδρομές σημειώθηκαν και στη Γάζα, όπου, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ένας φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, οι προσκείμενες στην Τεχεράνη ιρακινές πολιτοφυλακές άρχισαν να εκκενώνουν ορισμένα από τα κεντρικά τους γραφεία στη Βαγδάτη, εν αναμονή της ισραηλινής απάντησης.

Σε κατάσταση συναγερμού οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Ο κυκλώνας Μίλτον απέχει περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χλμ./ώρα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων. Ο κυκλώνας ο οποίος υποβαθμίστηκε σε κατηγορίας 4, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος και οι επιστήμονες προβλέπουν πως θα είναι ο ισχυρότερος εδώ και 100 χρόνια. Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν τη Φλόριντα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον πέντε ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν στα νότια της Πολιτείας νωρίς το απόγευμα. Οι τέσσερις γέφυρες στον κόλπο της Τάμπα έκλεισαν πριν από την άφιξη του κυκλώνα. Κλειστοί είναι και οι περισσότεροι υπερυψωμένοι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησάκια του Κόλπου, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν όσοι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις και έμειναν στα σπίτια τους.

Την ακλόνητη δέσμευσή τους στην παροχή συνεχούς πολύπλευρης στήριξης στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί επανεβεβαίωσαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στην Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ. «Η στήριξή μας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της παραμένει απόλυτη», αναφέρουν στην Διακήρυξη της συνόδου.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία αφορά ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της. Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Συνόδου ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία που έχει η συνέχιση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ελλάδα διοργανώνοντας την πρώτη Σύνοδο, στις 21 Αυγούστου 2023. Επίσης τόνισε ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση και κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο με τον οποίο συζήτησαν -μεταξύ άλλων- την πρόοδο των συζητήσεων σχετικά με τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για την πολύπλευρη στήριξη της Ουκρανίας, την ανασυγκρότησή της και την ενταξιακή της προοπτική, στο πρότυπο αντίστοιχων συμφωνιών που ήδη έχουν συνάψει με την Ουκρανία 19 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκινά αύριο περιοδεία σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Βρετανία μετά την ακύρωση της συνόδου των συμμάχων στο Ραμστάιν της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ συμφώνησε σήμερα στη χορήγηση δανείου στην Ουκρανία ύψους 35 δισ. ευρώ, το οποίο θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Με ψήφους 8 έναντι 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφάσισε να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση σχετικά με το αίτημα του Θέμη Μουμουλίδη για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη χωρίς να την εξετάσει επί της ουσίας. Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκεται η συνάντηση των πέντε υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της πρωτοβουλίας Πολάκη. Θετικά ανταποκρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ορισμένοι υποψήφιοι δήλωσαν κώλυμα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. «Προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος σήμερα κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του στην Κουμουνδούρου. Εν τω μεταξύ, ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι υπάρχει συμφωνία για ραντεβού αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι όλων των υποψηφίων και αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι ύπουλα την υπονομεύουν.

Προσχηματικές χαρακτήρισε ο Χάρης Δούκας τις δικαιολογίες που διατυπώθηκαν από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τηλεμαχία κατα τις οποίες δεν κατέστη συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής της.Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα επισημαίνει το επιτελείο Δούκα και προσθέτει:Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του, καταλήγει το επιτελείο του κ. Δούκα. Για την τηλεμαχια κλήθηκε να απαντήσει σε αποψινη συνέντευξη στο Star ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα ο κ. Δούκας είχε δημοτικό συμβούλιο. Την Παρασκευή είχα την κεντρική μου ομιλία στη Θεσσαλονίκη, όπου στον πρώτο γύρο δεν έκανα σχετική εκδήλωση γιατί είχαμε οργανώσει να γίνει μεθαύριο. Δεν μπορούσα να αναβάλω αυτή την ομιλία ή να την ακυρώσω. Αύριο υπάρχει ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας. Δεν υπήρχαν μέρες.

Tο θέμα είναι να κάνουμε ένα ντιμπέιτ ανάλογης επιτυχίας με το προηγούμενο επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Έχετε δει παγκοσμίως να γίνεται ντιμπέιτ το Σάββατο ή Κυριακή πρωί όπως άκουσα να λέγεται με ένα σκωπτικό τρόπο που περιφρονεί την προσπάθεια που κάνουμε; Αυτοί οι λεονταρισμοί δεν βοηθούν. Έχω κάνει έξι ντιμπέιτ στην πολιτική μου διαδρομή και δεν αρνούμαι ποτέ τον διάλογο» κατέληξε ο κ Ανδρουλάκης.

Την κακή οικονομική κατάσταση που δημιούργησε η θητεία Μπακογιάννη στις Σχολικές Επιτροπές, την Τεχνόπολη και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσίασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας. Όπως είπε, η θητεία Μπακογιάννη άφησε ελλείμματα ύψους 5,8 εκ. ευρώ.

«Υπήρξαν υπερβάσεις, δεν είναι παράλογες εάν δει κανείς το αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος είχε εξαγγείλει διαχειριστικό έλεγχο, είχα καλωσορίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι θα περιμένω την συγγνώμη του. Τι έγινε ο έλεγχος; Από αυτό θα εξαρτηθεί εάν αυτά γίνονται για λόγους επικοινωνίας ή ουσίας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας άνδρας ηλικίας 50-55 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε διαμέρισμα, επί της οδού Φυλής στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο όλα τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς παράνομη κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

«Η διοίκηση σήμερα και με το πλέον επίσημο τρόπο τόνισε την συνενοχή της για την μη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι μηχανοδηγοί, προσθέτοντας ότι απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών».

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα