back to top
20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα σε ένα κτίριο κατοικιών και καταστημάτων στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μαζέ στα προάστια της Δαμασκού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους Λιβανέζους να «σώσουν» τη χώρα τους, απελευθερώνοντάς την «από τη Χεζμπολάχ». Σε αντίθετη περίπτωση, απείλησε ότι η χώρα θα βιώσει «καταστροφές και δεινά όπως αυτά που βλέπουμε στη Γάζα».

Την ισραηλινή επιθετικότητα στον Λίβανο, καταδίκασαν Αίγυπτος και Ιορδανία.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ αποφάσισε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου θα συζητούσε με τον αμερικανό ομολογο του Λόιντ Όστιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τον υπουργό να αναβάλει την επίσκεψή του, καθώς θέλει πρώτα να μιλήσει ο ίδιος τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει την «απάντηση» που θα δώσει το Ισραήλ για την ιρανική επίθεση στο έδαφός του, την 1η Οκτωβρίου.

Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις πόθεν έσχες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. ΑΝαλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία των κ.κ. Κασσελάκη, Γκλέτσου, Πολάκη, Φάμελλου και Φαραντούρη, στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο απόρριψης της συμμετοχής του Στέφανου Κασσελάκη στην διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το εξώδικό του στα κομματικά όργανα για τη διαρροή στοιχείων από το Πόθεν Έσχες του ο κ. Κασσελάκης κινδυνεύει να αποκλειστεί από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών με το επιχείρημα ότι δεν σέβεται και δεν αναγνωρίζει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων.

Χθες η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να επιστρέψει ως απαράδεκτο το εξώδικο Κασσελάκη και δεν αποκλείεται στην έκτακτη σύγκλησή της το Σάββατο η Κ.Ε. να μπλοκάρει την κάθοδό του στις εκλογές χωρίς ωστόσο αυτό να συνιστά διαγραφή του από το κόμμα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο έως το Σάββατο να ενεργοποιηθεί και η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για να παραπέμψει τον κ. Κασσελάκη στην Κ.Ε. με το ερώτημα της διαγραφής.

Σε νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών Ανδρουλάκη – Δούκα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας μεταξύ των δύο διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Χθες οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία για την διεξαγωγή του debate, ως προς τη μορφή του στο πρότυπο της προηγούμενης τηλεμαχίας, καθώς και στις θεματικές ενότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο Δούκα προτείνει την προσθήκη μιας ενότητας για το αυξημένο κόστος ζωής, θέμα που -όπως επισημαίνεται -είναι πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες και θα πρέπει αναδειχθεί η συζήτηση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα.

Δραματικές εκκλήσεις του προέδρου Μπάιντεν και των τοπικών αρχών στους πολίτες της Φλόριντα να απομακρυνθούν πριν από την άφιξη του κυκλώνα Μίλτον στην Πολιτεία.

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για περισσότερο από έναν αιώνα», προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο, για τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Η έξοδος των κατοίκων είναι μαζική με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται στους αυτοκινητόδρομους ενώ τεράστιες είναι ουρές σε βενζινάδικα, την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες να μην ξεμείνουν από καύσιμα.

Ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στις ακτές των νοτιοανατολικών ΗΠΑ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Μετρά αντίστροφα από σήμερα η προθεσμία τριών εβδομάδων που έχουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ, για να τοποθετήσουν στο τζάμι των οχημάτων τους τις ειδικές αυτοκόλλητες ταμπέλες, με τις οποίες ενημερώνουν ότι αποδέχονται κάρτες πληρωμών. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο τόσο οι νέες αιτήσεις όσο και οι ρυθμίσεις οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2023, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Επιπλέον σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη μείωση την τελευταία πενταετία.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μπάμπη Αγρολάμπου σε ηλικία 59 ετών. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1989 στην εφημερίδα «Πρώτη», καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ και από το 2013 εργαζόταν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ το διάστημα 2008-2010 διετέλεσε μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ. «Ο Μπάμπης Αγρολάμπος διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνέπεια, την εργατικότητα και τη σοβαρότητα που επεδείκνυε σε όλα τα ρεπορτάζ με τα οποία απασχολήθηκε», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Στις 15:00, μετα το μεσημέρι από το πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία του σπουδαίου συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Ο θάνατος του λίγο πριν κλείσει τα 100 χρόνια, σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Ο μουσικοσυνθέτης με τις αμέτρητες επιτυχίες άφησε πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη.

ΚΑΙΡΟΣ
Σχεδόν αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα