20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Κάποιοι αυτοβαφτίζονται ηγέτες»

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη συνέντευξη στην Cosmote Sport έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του για φέτος, μίλησε για την πιο πικρή στιγμή των τελευταίων ετών, ενώ επισήμανε ότι με τους Φουρνιέ και Βεζένκοφ, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να κοιμούνται φέτος ήσυχοι.

Αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε για τη στιγμή που έζησε τη μεγαλύτερη απογοήτευση: «Το Μπάζερ μπίτερ του Γιουλ επειδή κατά γενική παραδοχή και σε όλη τη σεζόν και σε εκείνο το παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλύτεροι».

Για τις πάσες του Ολυμπιακού και το παιχνίδι που έχει θεσπίσει: «Αυτό έχει να κάνει με την αντίληψη του ομαδικού αθλητισμού, μου άρεσαν οι ομάδες που κάνουν πάσες. Ο Άγιαξ ας πούμε του Μίχελς το έκανε αυτό».

Από το 2006 έως το 2024 αισθάνεσαι ότι υπάρχει δομική αλλαγή στην προσέγγισή σου στο μπάσκετ; «Άλλαξα πολλές φορές θεωρίες, προφανώς συζητάω συνέχεια επειδή είναι η ζωή και η δουλειά μου αυτό το πράγμα.

Επηρεάζομαι και βλέπω στην πράξη ότι είχαν δίκιο. Εκτός αυτού δεν είχα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει κάτι περισσότερο από τα άλλα.

Το μπάσκετ είναι ένα συναίσθημα. Πολλές φορές κάποια πράγματα τα ελέγχουμε, άλλες όχι. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι είμαστε τρωτοί. Έχω κάνει και λάθη όπως συμπεριφέρομαι, όμως άλλα πράγματα τα δέχομαι, άλλα όχι.

Γνωρίζω καλά τη δυσκολία του εγχειρήματος, ειδικά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει η απαίτηση ότι πρέπει να απαντήσουμε. Καμία ομάδα, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό του Αταμάν δεν είπε από την αρχή «Θα πάρουμε την Ευρωλίγκα», πρέπει να είχε μαντικές ικανότητες. Θα είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Δεν είναι μόνο η ομάδα σου καμιά φορά, είναι και τι συμβαίνει γύρω».

Για το πως διαχειρίζεται τους σούπερ σταρ: «Αν οι σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είναι οι Φουρνιέ και βεζένκοφ, οι φίλοι του Ολυμπιακού να είναι ήσυχοι. Δεν έχουν καμία υπεροπτική συμπεριφορά απέναντι στο σταφ και χαίρομαι για αυτό».

Για το τι τον σε εξιτάρει να δει σε αυτή την ομάδα: «Να παίξει με τον ίδιο τρόπο που παίξαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Η τελευταία σεζόν δείχνει πιο αποτυχημένη απ’ ότι ήταν, πήγαμε Final Four, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στο 5ο παιχνίδι. Όμως το ότι φτάσαμε μέχρι εκεί, σε εμάς άφησε μια γλυκόπικρη ικανοποίηση».

Για τους ηγέτες: «Ο κάθε άνθρωπος αυτοβαφτίζεται όπως θέλει. Δική μου δουλειά είναι να προσπαθώ να βοηθάω στη συνεκτικότητα. Όταν αυτή διαταράσσεται, πρέπει να μπω στη μέση. Ο καθένας μπορεί να λέει τον εαυτό του ηγέτη. Άλλος είναι ηγέτης στις πάσες, άλλος στα αποδυτήρια, άλλος στη διοίκηση. Ο καθένας προσφέρει και λειτουργεί όπως θέλει, όμως όταν πηγαίνει κόντρα στο ομαδικό καλό εγώ πρέπει να είμαι εκεί για να το διαφυλάξω!».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα