back to top
19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου για τα αντίποινα στο Ιράν

Διαβάστε επίσης

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios που επικαλείται τρεις καλά πληροφορημένες πηγές.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη. Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε  ότι η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς αναφορικά με αυτήν την «απάντηση». «Δεν θα κάνω εικασίες για τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει», πρόσθεσε.

Κάμαλα Χάρις: Υπάρχει πρόοδος για κατάπαυση πυρός δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία 

Υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά είναι «ανούσια» εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατά την εμφάνισή της στην εκπομπή «The Late Show with Stephen Colbert» του CBS.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Χάρις, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

«Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός και μια συμφωνία για τους ομήρους το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε.

 

Πηγή: Axios, Reuters, ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα