back to top
25.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Χεζμπολάχ: Δηλώνει ανοιχτή σε οποιαδήποτε προσπάθεια τερματισμού του πολέμου – Νέες ισραηλινές επιδρομές σε Μπεκάα και νότιο Λίβανο

Διαβάστε επίσης

Νέες ισραηλινές επιδρομές απόψε σε διάφορες περιοχές του νοτίου Λιβάνου, αλλά και στην κοιλάδα Μπεκάα, στα βορειοανατολικά της χώρας, στα περίχωρα της πόλης Μπάαλμπεκ.

Σύμφωνα με αραβικά Μέσα οι επιδρομές είναι ιδιαίτερα σφοδρές. Ισραηλινή επιδρομή αναφέρθηκε και στα υψώματα της πόλης Τζάντα στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

Η προτεραιότητα της Χεζμπολάχ αυτή τη στιγμή είναι να νικήσει με στρατιωτικά μέσα το Ισραήλ, όμως είναι ανοιχτή και σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για να σταματήσει «η επίθεση», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αφίφ.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο, τα νότια προάστια της Βηρυτού και την Κοιλάδα Μπεκάα, να σκοτώνει πολλά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και να στέλνει χερσαίες δυνάμεις σε περιοχές του νοτίου Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της εκτοξεύει ρουκέτες σε μεγαλύτερο βάθος στο έδαφος του Ισράηλ. «Το Τελ Αβίβ είναι μόνο η αρχή, το Ισραήλ έχει δει τόσο λίγα», είπε ο Αφίφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η συνέντευξη δόθηκε στα νότια προάστια της Βηρυτού, με φόντο τα συντρίμμια των βομβαρδισμένων κτιρίων.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας τώρα είναι να νικήσουμε τον εχθρό και να τον αναγκάσουμε να σταματήσει την επίθεση. Ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, για την επίτευξη της παύσης της επίθεσης θα εκτιμηθεί, εφόσον συνάδει με τη συνολική αντίληψή μας για τη μάχη, τις συνθήκες και τα αποτελέσματά της», πρόσθεσε.

Ο Αφίφ διέψευσε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα στα νότια προάστια της Βηρυτού και είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ωρολογιακές βόμβες για να το κάνει να φανεί έτσι. Υποσχέθηκε επίσης στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους έχουν εκτοπιστεί από τον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους.

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων-ρουκετών ήχησαν σήμερα το απόγευμα σε δεκάδες πόλεις στο βορειοδυτικό Ισραήλ, και ενώ η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει το Γιομ Κιπούρ, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι «περίπου 80 βλήματα» εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Το Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης) είναι η πιο ιερή ημέρα του χρόνου στον Ιουδαϊσμό.

Μεταξύ 17:21 και 17:24 «περίπου 80 βλήματα» εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 12, το οποίο είχε ήδη διακόψει την κανονική ροή προγράμματος λόγω του Γιομ Κιπούρ, επέστρεψε στο ενημερωτικό του πρόγραμμα για ένα έκτακτο ολιγόλεπτο δελτίο μεταδίδοντας την είδηση για την εκτόξευση των βλημάτων αυτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα