back to top
23.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό πρόκειται για τις φονικότερες επιδρομές στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ο οποίος σύμφωνα με τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ασφαλής και ζωντανός.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ να καταγγέλλει ότι η έδρα της και θέσεις κοντά στα σύνορα επλήγησαν κατ’ επανάληψη προσθέτοντας ότι δύο κυανόκρανοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε την περιοχή Νακούρα δίπλα στην θέση της UNIFIL υποστηρίζοντας ότι είχε ζητήσει προηγουμένως από τους κυανόκρανους να παραμείνουν «σε προστατευμένους χώρους».

Την έντονη ανησυχία τους για την επίθεση εκφράζουν οι ΗΠΑ. «Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, χωρίς να απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο κάλεσε τον πρέσβη του Ισραήλ στη Ρώμη για να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του. Ο ΟΗΕ και η ιταλική κυβέρνηση δεν μπορούν να λαμβάνουν εντολές από την κυβέρνηση του Ισραήλ», ανέφερε ο Κροζέτο.
Έντονες αντιδράσεις από την Γαλλία και Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, Πιέσεις στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εμποδίσει το Τελ Αβίβ να χτυπήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, ασκούν σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters τα κράτη του Κόλπου. Απόψε συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ το οποίο αναμένεται να αποφασίσει την απάντηση στις ιρανικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο τρεις πηγές από χώρες του Κόλπου, εκφράζονται φόβοι ότι κινδυνεύουν να γίνουν στόχος και οι δικές τους πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Παράλληλα τα κράτη του Κόλπου ανέφεραν στην Ουάσιγκτον ότι σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την εμπλοκή αρνούνται να επιτρέψουν στο Ισραήλ τη χρήση του εναέριου χώρου τους για οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν.

Δυο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Ινδικό Ωκεανό, μπήκαν στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν. Οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις στην παγκόσμια ναυτιλία σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους της Γάζας όπως δηλώνουν, λόγω του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ΗΠΑ, πληροφορίες για δέκα νεκρούς από τους ανεμοστρόβιλους που προκάλεσε ο κυκλώνας Μίλτον στη Φλόριντα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, ενώ τουλάχιστον 100 κτίρια καταστράφηκαν από τους ανεμοστρόβιλους. «Παρά τις ζημιές και το μέγεθος του τυφώνα η Φλόριντα απέφυγε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις πληγείσες περιοχές καθώς αναμένονται περισσότερες πλημμύρες, λόγω υπερχείλισης των ποταμών.

Απόφαση υπέρ της υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου με πολλαπλές αναφορές στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Απέρριψε – κατά πλειοψηφία- την αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», των United Reporters και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της MED9. Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

Διαψεύδει ο Στέφανος Κασσελάκης τις πληροφορίες που τον φέρουν να καλεί τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή. «Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

«Στόχος μου είναι να μεγαλώσουν τα όρια του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε τις μεγάλες προσδοκίες του ελληνικού λαού», δήλωσε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1. Όπως είπε: «Ο κόσμος πια δεν μας ρωτά με ποιον θα πάμε αλλά πότε θα κυβερνήσουμε. Και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει κυβερνητική σελίδα η ΝΔ και να έχουμε καλύτερες μέρες. Θα τον υπηρετήσω αυτόν τον στόχο με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συνυποψηφίους μου και όλα μας τα στελέχη», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω βαθιά ότι μπορεί να γίνει ανατροπή γιατί το αίτημα για αλλαγή είναι πανίσχυρο. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», δήλωσε στον Σκάι ο Χάρης Δούκας. «Είναι κρίσιμο», είπε χαρακτηριστικά, «να φτιάξουμε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, θεσμικό, συμπεριληπτικό. Να φτιάξουμε ένα πολιτικό κέντρο με τους συνυποψηφίους μου που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για όλα τα θέματα και τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε».

Το ζήτημα της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών από την ΕΕ σε χώρες προέλευσης ή διέλευσης, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ζητήσουν την «επιτάχυνση των επιστροφών από την ΕΕ», καθώς και να εξεταστούν νέοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Θα τονίζουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, «μέσω αμοιβαία επωφελών εταιρικών σχέσεων» και θα ζητούν αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ένωσης με διάφορα διαθέσιμα μέσα».

Ιστορική νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε με σκορ 2-1 της Αγγλίας μέσα στο γήπεδο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Σκόρερ για των δύο τερμάτων για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Βαγγέλης Παυλίδης. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας στην ιστορία όλων των διοργανώσεων, την οποία οι διεθνείς μας την αφιέρωσαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Αγγλία.

Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 94-79 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα