back to top
22.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

22.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό. Πρόκειται για τις φονικότερες επιδρομές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Στόχος του χτυπήματος ήταν ο επικεφαλής της Μονάδας Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Ουαφίγκ Σάφα, ο οποίος σύμφωνα με τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ασφαλής και ζωντανός.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εμποδίσει το Τελ Αβίβ να χτυπήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, ασκούν σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters τα κράτη του Κόλπου.

Το βράδυ συγκλήθηκε το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα τον σχεδιασμό της «απάντησης» στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται την ισραηλινή τηλεόραση.

Η τελική απόφαση για το «επικείμενο» – όπως όλα δείχνουν – ανταποδοτικό πλήγμα στο Ιράν εναπόκειται στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ, αναφέρει η ίδια πηγή.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,
Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της MED9. Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας.

«Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο», τόνισε και πρόσθεσε: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία.
Την ίδια ώρα, διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να καλεί τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή.

Στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.
«Στόχος μου είναι να μεγαλώσουν τα όρια του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε τις μεγάλες προσδοκίες του ελληνικού λαού», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Νίκος Ανδρουλάκης . Όπως είπε: «Ο κόσμος πια δεν μας ρωτά με ποιον θα πάμε, αλλά πότε θα κυβερνήσουμε. Και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει κυβερνητική σελίδα η ΝΔ και να έχουμε καλύτερες μέρες».
«Πιστεύω βαθιά ότι μπορεί να γίνει ανατροπή γιατί το αίτημα για αλλαγή είναι πανίσχυρο. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», δήλωσε στον Σκάι ο Χάρης Δούκας.
«Είναι κρίσιμο», είπε χαρακτηριστικά, «να φτιάξουμε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, θεσμικό, συμπεριληπτικό. Να φτιάξουμε ένα πολιτικό κέντρο με τους συνυποψηφίους μου που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για όλα τα θέματα και τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε».

Το ζήτημα της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών από την ΕΕ σε χώρες προέλευσης ή διέλευσης, συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε χθες στο Λουξεμβούργο.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Η Τουρκία θα δωρήσει «σημαντικό αριθμό» καμικάζι drones στην Αλβανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, μετά τη συνάντησή του στα Τίρανα με το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα και τον Λίβανο, καταγγέλλοντας ότι κάνει «γενοκτονία».

Πληροφορίες για δέκα νεκρούς από τους ανεμοστρόβιλους που προκάλεσε ο κυκλώνας Μίλτον στη Φλόριντα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας. Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, ενώ τουλάχιστον 100 κτίρια καταστράφηκαν.

Ένας νεκρός και πάνω από 10 εγκλωβισμένοι σε παλιό χρυσωρυχείο του Κολοράντο σε βάθος 300 μέτρων, το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Ιστορική νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε με σκορ 2-1 της Αγγλίας μέσα στο γήπεδο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Σκόρερ των δύο τερμάτων ο Βαγγέλης Παυλίδης.
Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας στην ιστορία όλων των διοργανώσεων, την οποία οι διεθνείς μας την αφιέρωσαν στον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Αγγλία.
Στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 94-79 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα