back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός νωρίτερα στην ΕΛΑΣ όταν στο κέντρο της Αθήνας ακινητοποιήθηκε ύποπτο αυτοκίνητο. Σημειώθηκαν δύο συλλήψεις. Ο Δημήτρης Πέρρος θα μας πει τις λεπτομέρειες…

Στη Μέση Ανατολή, νέα επιστράτευση κήρυξε το Ισραήλ για την ενίσχυση του κεντρικού μετώπου του. Το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ “σκοτώνει αθώους” στη Γάζα τόνισε σε δήλωσή του νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν. Από την πελυρά του ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.

Την ίδια ώρα, διεθνείς είναι οι αντιδράσεις για τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον κυανόκρανων στο Λίβανο. “Παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού Δικαίου”, χαρακτήρισε τις επιθέσεις ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.  Για “έγκλημα” έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή  διοργανώνεται σήμερα στην Κύπρο, η Σύνοδος Κορυφής Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον βασιλιά Αμπντάλα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο της Ιορδανίας στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τη διευκόλυνση στην παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η σύνοδος της Μέντ 9 είναι η πρώτη συνάντηση κορυφής ηγετών της Ε.Ε. λίγες μέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην ατζέντα  εκτός από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα βρεθούν το μεταναστευτικό, ο κίνδυνος αύξησης των ροών λόγω του Λιβάνου, αλλά και οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο, σε εκρηκτικό κλίμα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κρίνει τα περί του εξώδικου του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες σκληρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.

“Χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν πρέπει να προχωρήσουμε στις εκλογές. Δεν συμφωνώ με τα εξώδικα, όπως και με την πρόταση μομφής. Τα ζητήματα πρέπει να λύνονται πολιτικά”, ανέφερε στον Αθήνα 9.84, ο Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας της ΚΕ.

Αυτός ο κατήφορος δεν πάει άλλο. Υπάρχει απαξίωση της πολιτικής. Δεν μπορούν όλα τα θέματα να λύνονται σε επίπεδο κουτσομπολιών ή εξωδίκων υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.
Σε δύο 24ωρα  ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου. “Στόχος της επόμενης ημέρας να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της παράταξης”, δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ομιλία του απόψε στις 7.30, στη Θεσσαλονίκη.

“Στασιμότητα, ή αλλαγή”, το δίλημμα που έθεσε εκ νέου ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο OPEN . Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, αλλά να αποτελέσει ξεκάθαρο πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης.
Αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στα Τέμπη θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ,  όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Το πράσινο τιμολόγιο δεν καταργείται. Θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλους όσοι το έχουν επιλέξει. Αυτό που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα να το προσφέρουν οι πάροχοι, από την 1η.1.2025 σε νέους πελάτες διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Εικοσιτετραάωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες e-food και wolt. Σε μία ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Μεταξύ άλλων διεκδικούν και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε  ότι δέχτηκε 40 νέες καταγγελίες που σχετίζονται με τον πρώην ιδιοκτήτη του Harrods Μοχάμεντ αλ Φαγέντ. Αφορούν 40 θύματα και καλύπτουν αδικήματα -ανάμεσά τους σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς- στο διάστημα μεταξύ 1979-2013.

Επιστρέφει από την Δευτέρα ο μικρός δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, athina984.gr.

Ο Αθήνα 9,84 τιμά και γιορτάζει αύριο τα 80 χρόνια της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα με ειδικό πρόγραμμα και podcast, αφιερωμένα στην επέτειο. Υπό τον τίτλο «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας – Ιστορίες Αντίστασης, προσωπικότητες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων, θα διαβάσουν από τη συχνότητα του ραδιοφώνου της πόλης 12 ιστορίες, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση.  Οι «Ιστορίες Αντίστασης» θα συνδυαστούν με την παρουσία του Αθήνα 9,84 στο κέντρο της πόλης. Το βανάκι του σταθμού της πόλης θα βρίσκεται αύριο από τις 11 το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι στην οδό Κοραή, μαρτυρικό ιστορικό τοπόσημο της περιόδου με τα υπόγεια κρατητήρια της Γκεστάπο. Εκεί οι «Ντάμες Σπαθί» θα φιλοξενήσουν προσωπικότητες που θα μοιραστούν με το κοινό ιστορικά γεγονότα και αναμνήσεις.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα