back to top
25.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

25.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για “άμεση εκεχειρία τόσο στον Λίβανο όσο και στην Γάζα όπου δυστυχώς η ανθρωπιστική καταστροφή έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις”, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED9, στην Πάφο.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δυστυχώς, η κρίση κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή και δοκιμάζει αυτή την στιγμή και τον λαό του Λιβάνου, υπογράμμισε πως η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς συμβάλουν στην επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και αυξάνουν τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα, από την άλλη πλευρά όμως κάλεσε σε συγκράτηση ώστε ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε νέα Γάζα σημειώνοντας πως θα είναι μία νέα μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που η ευρύτερη περιοχή δεν αντέχει. Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το Κυπριακό, 50 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή, “βρήκε την θέση του στην Διακήρυξή μας” και καλωσόρισε και από την δική του πλευρά την άτυπη τριμερή συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ εκφράζοντας την προσδοκία του ότι αυτή η συνάντηση θα φέρει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Διεθνές Δίκαιο, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Νέες ισραηλινές επιδρομές πριν λίγη ώρα σε διάφορες περιοχές του νοτίου Λιβάνου, αλλά και στην κοιλάδα Μπεκάα, στα βορειοανατολικά της χώρας, στα περίχωρα της πόλης Μπάαλμπεκ. Σύμφωνα με αραβικά Μέσα οι επιδρομές είναι ιδιαίτερα σφοδρές. Ισραηλινή επιδρομή αναφέρθηκε και στα υψώματα της πόλης Τζάντα στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διεθνής κατακραυγή για τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο, στα οποία τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις κυανόκρανοι. Νωρίτερα το απόγευμα, μετά το σημερινό δεύτερο πλήγμα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε ότι προέτρεψε τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ να εγγυηθεί την ασφάλεια των κυανόκρανων. Την ανησυχία της χώρας μας για την στοχοποίηση της UNIFIL εξέφρασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Χ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στο προσωπικό της UNIFIL να μεταβεί σε προστατευόμενες περιοχές και να παραμείνει εκεί για ώρες. Το απόγευμα είχε ανακοινώσει ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα στο ανώτατο επίπεδο» για αυτά τα συμβάντα. Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολά, Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε ότι προτεραιότητα της οργάνωσης είναι να νικήσει με στρατιωτικά μέσα το Ισραήλ, ωστόσο παραμένει ανοιχτή σε οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάπαυση. Ο ίδιος διέψευσε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα στα νότια προάστια της Βηρυτού και είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ωρολογιακές βόμβες για να το κάνει να φανεί έτσι. Στη Γάζα συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό της Τζαμπάλια, όπου έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με τους γιατρούς χωρίς σύνορα στις σημερινές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν 34 Παλαιστίνιοι.

Απέσυρε την εξώδικη διαμαρτυρία του προς τα κομματικά όργανα ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κίνδυνο να απορριφθεί η υποψηφιότητά του για την προεδρία. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο σκοπός επτεύχθη και πως μετά από την ενέργειά του αυτή δεν θα υπάρχει κανένα άλλοθι σε όσους μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές.
Nωρίτερα κατα τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κορυφαία στελέχη από την κίνηση των 87 έθεσαν, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα απόρριψης της συμμετοχής του κ.Κασσελάκη στη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας. Η Όλγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι συνεχίζει να μην σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας την δράση του διασπαστική κίνηση.

Δύο 24ωρα απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου.
Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει ενωμένο με υπεύθυνο και προγραμματικό λόγο μπορούμε όχι μόνο να κοιτάξουμε στα μάτια τη ΝΔ αλλά να είμαστε και οι νικητές των επόμενων εκλογών τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που υπάρχει είναι ο δρόμος της νέας μεγάλης αλλαγής που θα φέρει μια νέα εποχή για την πατρίδα μας επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: αυτή την Κυριακή δεν εκλέγουμε πρόεδρο αλλά επιλέγουμε τον προσανατολισμό της κυβέρνησης που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια. Τα δύσκολα είναι πίσω μας τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Αύριο, στις 11:30 το πρωί θα μιλήσει στη Λάρισα και στις 19:30 στα Ιωάννινα. «Θα μείνουμε κολλημένοι στα ίδια και τα ίδια; Θα συμβιβαστούμε με ένα ΠΑΣΟΚ χαμηλών προσδοκιών; Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Aλλαγή!», τόνιζε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Χάρης Δούκας.

Έναν άνδρα και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοτητας συνελαβαν το μεσημέρι οι αρχές, καθώς μετά από τυχαίο έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο στην οδό Σωκρατους στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε στην κατοχή του άνδρα ένα όπλο και μια τσάντα που περιείχε εκρηκτική ύλη και πυροκροτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ερευνάται ο ρόλος της γυναίκας.

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή οι τέσσερις εφοριακοί, μεταξύ των οποίων και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής για το κύκλωμα των εφοριακών στο νησί.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση, δεσμεύοντας προσωρινά και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων.

Ξεπερνούν τις 35.550 οι υπoθέσεις στις οποίες έχουν κατηγορηθεί ανήλικοι για εμπλοκή σε ποινικά αδικήματα, από το 2021 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2024 και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Τα στοιχεία εντός και εκτός σχολικών μονάδων, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του 28χρονου εξάδελφου τους στην Κυψέλη. Και οι δύο απέδωσαν την πράξη τους στην κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος.

Περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι στη Φλόριντα παραμένουν και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον ο οποίος προκάλεσε ανεμοστρόβιλους και καταρρακτώδεις βροχές αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς.
Ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε κυβερνητική στήριξη, την ώρα που οι αρχές προσπαθούν να υπολογίσουν το πλήρες εύρος των ζημιών.

Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη θα καταθέσει την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, Για απόπειρα εργαλειοποίησης του τραγικού δυστυχήματος για να «αποφύγει τα πολιτικά του αδιέξοδα», κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση κύκλοι της ΝΔ . «Δεν περιμέναμε αντίδραση ουσίας από το κόμμα του οποίου ηγείται ο αρχιτέκτονας και αυτουργός της συγκάλυψης γύρω από το έγκλημα των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Σε εξέλιξη παρουσία πλήθους κόσμου αυτή την ώρα στο Καλλιμάρμαρο η συναυλία μνήμης στα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Η συναυλία μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Ο Αθήνα 9.84 τιμά και γιορτάζει αύριο τα 80 χρόνια της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα με ειδικό πρόγραμμα και podcast, αφιερωμένα στην επέτειο. Υπό τον τίτλο «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας – Ιστορίες Αντίστασης», θα ακουστούν 12 ιστορίες, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση. Οι “Ιστορίες Αντίστασης” θα συνδυαστούν με την παρουσία του Αθήνα 9.84 στο κέντρο της πόλης. Το βανάκι του σταθμού της πόλης θα βρίσκεται αύριο από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μμ στην οδό Κοραή, μαρτυρικό ιστορικό τοπόσημο της περιόδου με τα υπόγεια κρατητήρια της Γκεστάπο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τη Ζaλγκίρις Κάουνας υποδέχεται σε λίγη ώρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα