back to top
24.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

24.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου με ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος στη λεωφόρο Δημοκρατίας στον Ασπρόπυργο.
Το πυροσβεστικό όχημα είχε κληθεί και μετέβαινε σε έκτακτο συμβάν όταν ο οδηγός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε.
Οι δύο πυροσβέστες απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι αλλά εκτός κινδύνου ενώ ο τρίτος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Και οι τρεις διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός.

Νέες ισραηλινές επιδρομές σημειώθηκαν νωρίτερα σε διάφορες περιοχές του νοτίου Λιβάνου, στην κοιλάδα Μπεκάα, στα βορειοανατολικά της χώρας, καθώς και στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, ενώ σειρήνες συναγερμού ήχησαν απόψε σε πολλές πόλεις του βόρειου Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα, τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας έχουν προκαλέσει τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο, στα οποία τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις κυανόκρανοι.

Να σταματήσει να πλήττει τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο ζήτησε από το Ισραήλ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την ανησυχία της χώρας μας για την στοχοποίηση της UNIFIL εξέφρασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Χ.

«Βασιζόμαστε στις προσπάθειες του Ισραήλ, υπέρ της ασφάλειας των αποστολών του ΟΗΕ -όπως και των διμερών αποστολών – που έχουν ως στόχο την διατήρηση της ειρήνης στον Λίβανο και της ασφάλειας των διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή», υπογραμμίζουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, η οποία υιοθετήθηκε στο περιθώριο της συνόδου Med9. Σημειώνεται ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζήτησαν σήμερα να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων που χρησιμοποιούνται στον Λίβανο και τη Γάζα.

Προτεραιότητα της Χεζμπολάχ είναι να νικήσει με στρατιωτικά μέσα το Ισραήλ, ωστόσο παραμένει ανοιχτή σε οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάπαυση, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αφίφ. Ο ίδιος διέψευσε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα όπλα στα νότια προάστια της Βηρυτού και είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ωρολογιακές βόμβες για να το κάνει να φανεί έτσι.

Στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις στον καταυλισμό της Τζαμπάλια, όπου έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι. Συνολικά 34 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλον τον θύλακα, οι μισοί από αυτούς στην Τζαμπάλια.

Έκκληση για άμεση εκεχειρία στον Λίβανο και στη Γάζα όπου η ανθρωπιστική καταστροφή έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED9, στην Πάφο. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δυστυχώς, η κρίση κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή και δοκιμάζει αυτή την στιγμή και τον λαό του Λιβάνου και πρόσθεσε πως η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ καθώς -όπως είπε- συμβάλουν στην επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και αυξάνουν τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα. Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση ώστε ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε νέα Γάζα επισημαίνοντας πως θα είναι μία νέα μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που η ευρύτερη περιοχή δεν αντέχει. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στην Διακήρυξη της 11ης Συνόδου των MED9 περιλαμβάνεται και το Κυπριακό και καλωσόρισε την άτυπη τριμερή συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ εκφράζοντας την προσδοκία του ότι αυτή θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Διεθνές Δίκαιο, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, έχει προγραμματιστεί το άτυπο δείπνο μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες.

Απέσυρε την εξώδικη διαμαρτυρία του προς τα κομματικά όργανα ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κίνδυνο να απορριφθεί η υποψηφιότητά του για την προεδρία. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο σκοπός επετεύχθη και πως μετά από την ενέργειά του αυτή δεν θα υπάρχει κανένα άλλοθι σε όσους μεθοδεύουν τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές.

Την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανάδειξη προέδρου. «Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει ενωμένο με υπεύθυνο και προγραμματικό λόγο μπορούμε όχι μόνο να κοιτάξουμε στα μάτια τη ΝΔ αλλά να είμαστε και οι νικητές των επόμενων εκλογών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη. Αύριο, στις 11:30 το πρωί θα μιλήσει στη Λάρισα και στις 19:30 στα Ιωάννινα.
Δουλεύουμε σκληρά και μπορούμε να καταφέρουμε την αλλαγή, δήλωσε ο Χαρης Δούκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αντ1.
Ερωτηθείς γιατί να τον ψηφίσει ο κόσμος και τι αλλαγές πρόκειται να φέρει αν εκλεγεί πρόεδρος απάντησε πως σκοπεύει σε ένα ανοιχτό μοντέλο διακυβέρνησης, ένα συλλογικό μοντέλο. Θέλω να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν όλοι μαζί. Να δείξουμε μία ενωτική γραμμή.

Έναν άνδρα και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας συνέλαβαν το μεσημέρι οι αρχές, καθώς μετά από τυχαίο έλεγχο σε αυτοκίνητο στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ένα όπλο και μια τσάντα που περιείχε εκρηκτική ύλη και πυροκροτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ερευνάται ο ρόλος της γυναίκας.

Προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη, ζήτησαν και έλαβαν οι τέσσερις εφοριακοί, ανάμεσά τους και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας και ένας λογιστής που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα εκβιαστών στο νησί.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση, δεσμεύοντας προσωρινά και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων.

Χιλιαδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Χιλιάδες και εκείνοι που την παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου και από την ιστοσελίδα του Αθήνα 9.84.
«Δεν ξεχνάμε, δε θα ξεχάσουμε ποτέ, όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα, νιώθουμε και επιθυμούμε το ίδιο. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού προσθέτοντας «σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει, τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς».

Ο Αθήνα 9.84 τιμά και γιορτάζει αύριο τα 80 χρόνια της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα με ειδικό πρόγραμμα και podcast, αφιερωμένα στην επέτειο. Υπό τον τίτλο «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας – Ιστορίες Αντίστασης», θα ακουστούν 12 ιστορίες, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση. Οι “Ιστορίες Αντίστασης” θα συνδυαστούν με την παρουσία του Αθήνα 9.84 στο κέντρο της πόλης. Το βανάκι του σταθμού της πόλης θα βρίσκεται αύριο από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μμ στην οδό Κοραή, μαρτυρικό ιστορικό τοπόσημο της περιόδου με τα υπόγεια κρατητήρια της Γκεστάπο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη στο ΣΕΦ ο αγώνας του Ολυμπιακού απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 68 – 59 προηγούνται οι ερυθρόλευκοι.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα