back to top
25.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

GRis Festival Αθήνα 2024: Η Ελλάδα του Σήμερα  

Διαβάστε επίσης

31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024 

To GRis Festival επιστρέφει στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη και τη Λευκωσία, για να παρουσιάσει την Ελλάδα του Σήμερα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. 

Το φεστιβάλ προωθεί την ελληνική δημιουργικότητα, την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μοναδικές εκδηλώσεις όπως αφιέρωμα στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και της Κικής Δημουλά (5/11) με συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γρηγόρης Κλιούμης από τα Υπόγεια Ρεύματα και η Φένια Χρήστου, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και μουσικές εμφανίσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Στο GRis Festival, μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον ιδιαίτερο τραγουδοποιό Μάνο Πυροβολάκη (6/11) σε ένα πρόγραμμα πολύπτυχο γεμάτο εναλλαγές που συνδυάζει μέσα από τις  μουσικοσυνθέσεις  του την pop  – rock  μουσική με τις  παραδοσιακές μελωδίες σε μία βραδιά αφιέρωμα στην Κρήτη, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με ομιλίες, συναυλία και χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες», ενώ το επιτυχημένο φολκ συγκρότημα Grey River & The Smoky Mountain (1/11), που έχει αφήσει ήδη το δικό του μουσικό αποτύπωμα στην Αμερική και διεθνώς, επιστρέφει ΄Σπίτι’ όπου και μας υποδέχεται σε μια ξεχωριστή μουσική παρουσίαση στο Θέατρο Nous – Creative Space, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Πέτρου Μαλιάρα.   

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος και σημασίας είναι το workshop σύνθεσης και στιχουργικής (8/11), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την καταξιωμένη στιχουργό και ποιήτρια Σάννυ Μπαλτζή σε συνεργασία με τον βραβευμένο μουσικό και συνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη. Θα ακολουθήσει συναυλία κλασικής μουσικής (8/11) του Γιώργου Βαρσαμάκη του οποίου οι εξαιρετικές συνθέσεις περιλαμβάνουν επιρροές από την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Την συναυλία ανοίγουν οι ταλαντούχες και πολυβραβευμένες μαθήτριες Αναστασία Δαλκίδου και Μαρία Δαλκίδου. Θα προηγηθεί τιμητική βράβευση ξεχωριστών αθλητών που έχουν εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. 

Η ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών (εγκαίνια 31/10) που συμπεριλαμβάνει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Agni Zotis, o Ευάγγελος Μιχέλης, ο Βασίλης Μιχόπουλος, η Γεωργιάννα Νταλάρα, ο Sudha Daniel και ο Νίκος Τσιαπάρας, θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ στον ίδιο χώρο στα πλαίσια του GRis Festival θα πραγματοποιηθεί και η πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Στη Σκιά των Ανθρώπων» (4/11 και 5/11), της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Παύλου Εμμανουηλίδη και κίνηση-χορογραφία Μάγια Πολιτάκη, όπου πρωταγωνιστούν η Σόνια Θεοδωρίδου, η Βαλέρια Κουρούπη και ο Παύλος Εμμανουηλίδης. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία, που με την δύναμη της ψυχής και με τα τραγούδια της ξενιτιάς και του αποχωρισμού, περνάνε στον θεατή  στο ακέραιο, τις παραδόσεις και την αγάπη για την Πατρίδα. 

Πάντα πιστοί στη φιλοσοφία του GRis Festival ως προς την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη, πραγματοποιείται ημερίδα στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (7/11) με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου μεταξύ άλλων έγκριτων επιστημόνων και επαγγελματιών όπου η οικολογική συνείδηση βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και εργασιών τους, από το ακαδημαϊκό πλαίσιο στην παραγωγή και γαστρονομία, καταλήγοντας σε απόσπασμα του εξαιρετικού μουσικοθεατρικού έργου του Στρατή Πανούριου «‘Το Τραγούδι της Γης», κείμενο Στράτη Μυριβήλη 

To GRis Festival συνεχίζει τη δράση του ώστε να ενισχυθεί επιπλέον και σε ισχυρότερη βάση η δράση των Ελλήνων καλλιτεχνών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ακαδημαϊκών και φορέων, προάγοντας τα επιτεύγματα, την εξέλιξη, την επιρροή της Ελλάδας του σήμερα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. 

Το GRis Festival γίνεται υπό την αιγίδα πολλών φορέων, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και με την συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, του Σεράφειου Δήμου Αθηναίων, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, της Διεύθυνσης Αρχείων ΑΣΚΣΑ – Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι Αγγλίας και του Instituto Politecnico de Viana do Castelo IPVC Πορτογαλίας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: ΕΡΤ, ERT WORLD, VOICE of GREECE και το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την EDU Standards, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με την Art Vibes Productions εταιρία παραγωγής και την Global Educational & Cultural Services (GECS), η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη. 

Όλες οι εκδηλώσεις του GRis Festival θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, εκτός της συναυλίας των Grey River & The Smoky Mountain στο Θέατρο Nous – Creative Space > εισιτήρια εδώ και τη μουσικοθεατρική παράσταση «Στη Σκιά των Ανθρώπων» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Για τη συμμετοχή σας στο workshop σύνθεσης και στιχουργικής είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, σε αυτόν τον σύνδεσμο. 

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://grisfestival.com 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα