back to top
25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Νεκρός ο επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ σύμφωνα με το Ισραήλ – Νέο μπαράζ βομβαρδισμών στη Βηρυτό

Διαβάστε επίσης

Τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχ που είναι ο επικεφαλής της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι σκότωσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χθεσινής αεροπορικής επίθεσης στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κεντρική Δυτική Όχθη.

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ ανέλαβε ως επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ που υποστηρίζεται από το Ιράν διαδεχόμενος τον Μοχάμαντ Τζαμπέρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Αυγούστου

Σύμφωνα με τις IDF ο Αμπντουλάχ “σκοτώθηκε σε πλήγμα από αέρος μαζί με έναν δεύτερο τρομοκράτη”, χωρίς να κατονομάζουν όμως το δεύτερο πρόσωπο.

Ο ισραηλινός στατός υποστηρίζει  ότι ο Αμπντουλάχ ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των δραστηριοτήτων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων «πολλών επιθέσεων». Τον κατηγορεί μάλιστα ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων.

Η Ουάσιγκτον καλεί το Ισραήλ να προστατεύσει τους άμαχους στη Βηρυτό 

Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει «όλα τα εφικτά μέτρα» για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του επιχειρήσεων, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τις επιθέσεις στο κέντρο της Βηρυτού την Πέμπτη που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι και να τραυματισθούν τουλάχιστον 117 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, αλλά «το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε το Ισραήλ να λάβει όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεών του, ιδίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βηρυτού».

Πηγή: Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα