back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Βαλμπουενά: «Θα σταματήσω όταν αντιληφθώ ότι δεν προσφέρω τίποτα»

Διαβάστε επίσης

Στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe έδωσε συνέντευξη ο Ματιέ Βαλμπουενά και μίλησε για την καριέρα του, την υπόθεση Μπενζεμά και την παρουσία του στην Athens Kallithea.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δήλωσε πως όταν είχε μείνει εκτός εθνικής ομάδας λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον Καρίμ Μπενζεμά ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας του.

Συμπλήρωσε ότι για να επιβιώσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου επιβάλλεται να είσαι λίγο εγωιστής, ενώ κλείνοντας πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι να αισθανθεί ότι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα όσα είχαν συμβεί στη δικαστική διαμάχη του με τον Μπενζεμά και την τότε αποχώρησή του από την εθνική Γαλλίας: «Ήταν η χειρότερη φάση της καριέρας μου. Για εμένα, η εθνική Γαλλίας σήμαινε τα πάντα. Ήμουν λυπημένος για πολύ καιρό. Σήμερα, δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Είμαι γαλήνιος. Συναντήθηκα με τον Ντεσάν πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε για ποδόσφαιρο και για πολλά άλλα πράγματα, ήταν πολύ χαρούμενος που με είδε.

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου υπήρξα λίγο αλαζόνας. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο πρέπει να το έχεις αυτό, διότι ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο λιοντάρια, σε αποδυτήρια με μεγάλες προσωπικότητες. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα. Ακόμα και αν δεν είσαι έτσι ως άνθρωπος, πρέπει να γίνεις.

Στη Γαλλία, όταν σου μπαίνει μια ταμπέλα είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστείς. Στην περίπτωσή μου υπήρξε έλλειψη αντικειμενικότητας. Η καριέρα μου δεν εκτιμήθηκε όπως έγινε στις περιπτώσεις του Ζιρού ή του Ριμπερί. Στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός. Στη Γαλλία έγινα στόχος, με αποδοκίμαζαν σε όλα τα γήπεδα. Στο εξωτερικό δεν νοιάζονται τόσο για τα εξωαγωνιστικά. Έκανα κάτι χαζό. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, η πορεία του καθενός δεν είναι σαν ένα ήρεμο ποτάμι. Η καριέρα μου είναι το τέλειο παράδειγμα αυτού, αλλά έμαθα πολλά. Οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό».

Για την Athens Kallithea: «Είναι ένας σύλλογος που αναπτύσσεται διαρκώς. Δεν διεκδικούμε τίτλους, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Συνεχίζω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, να έχω αυτή την αδρεναλίνη πριν από τα παιχνίδια, οπότε παρατείνω αυτή την ευχάριστη κατάσταση όσο περισσότερο μπορώ. Όταν αντιληφθώ ότι δεν προσφέρω τίποτα στο γήπεδο, τότε θα σταματήσω».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα