back to top
25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

X. Δούκας: Στασιμότητα, ή αλλαγή. Κάλπη με εθνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε επίσης

Στασιμότητα, ή αλλαγή, το δίλημμα που έθεσε εκ νέου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο OPEN . Έκανε λόγο για μια κάλπη με εθνικά και ιστορικά χαρακτηριστικά.

“Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία, να μεγαλώσουμε και να νικήσουμε , αυτός ειναι ο στόχος ο δικός μου” δήλωσε ο κ. Δούκας . Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει , η ΝΔ φθείρεται είναι μια χρυσή ευκαιρία, δεν θα έχουμε 2η , να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπέρβασης, αν θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς ως χώρος δήλωσε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε: Πρέπει να απευθυνθούμε σ όλους με αμφίπλευρη διεύρυνση , αλλά ταυτόχρονα με πολιτική αυτονομία και ξεκαθάρισε: Δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αλλά να αποτελέσει ξεκάθαρο πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης.
Ο κόσμος -συμπλήρωσε-δεν μπορεί να περιμένει υπάρχει μια κερκόπορτα της ακροδεξιάς και της μισαλλοδοξίας

Ο κ. Δούκας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στην 2η εκλογική αναμέτρηση. Θέλουμε συμμετοχή για μεγάλες ανατροπές ανεξαρτήτως επιλογής υποψηφίου στον α γύρο. Ερωτηθείς για τους συνυποψήφιους του ανέφερε μεταξύ άλλων οτι είναι σημαντική και η τάση που εκπροσωπεί η κ. Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ , όπως είπε, είχε πάντα τη λογική της σύνθεσης, αυτή είναι η δύναμη μας.

Άσκησε κριτική στον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας οτι δεν κατάφερε να πείσει οτι το ΠΑΣΟΚ είναι μια ξεκάθαρη επιλογή διακυβέρνησης . Έκανε λόγο για κλειστό και φοβικό κόμμα, κάτι που αποτυπώθηκε και στο θέμα της τηλεμαχίας, όπως ανέφερε ο κ. Δούκας, επισημαίνοντας οτι έπρεπε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εφόσον εκλεγεί πρόεδρος δήλωσε οτι όλοι οι συνυποψήφιοι θα συμμετέχουν ενεργά και θα συνδιαμορφώνουμε, όπως προανήγγειλε μια ομάδα κρούσης ένα νέο πολιτικό κέντρο που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για όλα τα μεγάλα θέματα. Το μοντέλο διακυβέρνησης του ενός ανδρός αρχή τελείωσε δήλωσε ο κ. Δούκας και επανέλαβε: Όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδόρησαν για την καρέκλα είτε δεξιά, είτε αριστερά, δεν εχουν θέση ανάμεσα μας.

Ερωτηθείς για το σενάριο μη εκλογής του δήλωσε: Την ενότητα να την εννοούμε όλοι, να είναι καθαρή. Θα συστρατευθώ στρατιώτης σε όλες τις μάχες.

Δεν μπορεί να αξιολογήσεις έναν δήμαρχο τους πρώτους 8 μήνες αλλά σε βάθος 5ετίας δήλωσε ο κ. Δούκας απαντώντας στις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις της ΑΘήνας και έκανε λόγο για ανελέητο πόλεμο απο την κυβέρνηση και fake news λέγοντας χαρακτηριστικά δεν με θέλουν ούτε δήμαρχο, ούτε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αφού αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα και τα αντιπλημμυρικά ο κ. Δούκας υπενθύμισε με νόημα φράση του κ. Χαρδαλιά οτι η Αττική και η ΑΘήνα δεν είναι θωρακισμένη και ότι πρέπει να ξεκλειδώσουν κονδύλια και κατηγόρησε την κυβέρνηση για οικονομική ασφυξία του δήμου.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα