back to top
26.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

26.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εμφύλιο πολεμικό κλίμα η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ζήτησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος. Πρόταση για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας με την οποία συντάχθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Νωρίτερα, επικράτησε ένταση, όταν η Θεοδώρα Τζάγκρη εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης, ζητώντας να πάρει το λόγο χωρίς να έχει παραλάβει την κάρτα διαπίστευσής της. Τελικά η κα Τζαγκρη πηρέ το λόγο, ζητώντας την λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Τέλος, την παραίτηση της από μέλος της Κ.Ε ανακοίνωσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, η οποία ανήκει στο μπλοκ των υποστηρικτών του Σ. Κασσελάκη. 

Από τις επτά το πρωί αύριο ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ με μονομάχους για την προεδρεία του κόμματος τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.  

«Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας, όλοι μαζί συνεχίζουμε, όλοι μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές» αναφέρει στο τελευταίο προεκλογικό σποτ του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεσμεύτηκε  ότι εφόσον εκλεγεί θα έχει ενωτικό και προγραμματικό λόγο που θα δώσει ελπίδα σε κάθε πολίτη, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις. 

Έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα έδωσε  ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη αλλαγής» έγραψε μεταξύ άλλων στα κοινωνικά δίκτυα. Την ανάρτηση αναδημοσίευσε ο Χ. Δούκας με τη φράση «Γιώργο, πάμε για την αλλαγή». 

Αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου επικεντρώνει στο σύνθημα αλλαγή για να δηλώσει τη στήριξή της. «Χάρη πάμε για αλλαγή» έγραψε, με τον κ Δούκα να αναδημοσιεύει την ανάρτησή της.  

«Ασύλληπτη βαρβαρότητα που στιγμάτισε ανεξίτηλα όχι μόνο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας χαρακτήρισε το ολοκαύτωμα των Εβραίων», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την Πολωνία, και την επίσκεψή της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. 

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες καθώς και όπλο εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής σε σπίτι στην περιοχή των Αχαρνών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε η σύλληψη αλλοδαπού από την Αλβανία στην ίδια περιοχή την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για όπλα, απείθεια και παραβάσεις των νομοθεσιών περί αλλοδαπών και εκρηκτικών υλών. Επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, ότι οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό δεύτερου δράστη, καθώς και περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται. 

Στη Μέση Ανατολή  

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές επιδρομές με στόχο δύο χωριά βόρεια και νότια της Βηρυτού, έξω από προπύργια της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. 

Την ίδια ώρα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή της Τζαμπάλια – στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας – με τις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας να ανακοινώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην ίδια περιοχή, μεταξύ τους χιλιάδες πρόσφυγες που διαβιούν σε καταυλισμούς.  

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, κάποιες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιες έπληξαν περιοχές της Άνω Γαλιλαίας.  

 Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28 βαθμοί. 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα