back to top
24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Με 138 ψήφους επί συνόλου 152 ψηφισάντων η ΚΕ επιτροπή του κόμματος έθεσε εκτός της κούρσας υποψηφιότητας για την προεδρεία τον Στέφανο Κασσελάκη.. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο έκπτωτος πρόεδρος δεν θα είναι στην τελική λίστα υποψηφίων που κλείσει επίσημα στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο την απόφαση αποκλεισμού του θα πρέπει να επικυρώσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου. 

 «Περιφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. ..  Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Σωκράτης Φάμελος και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απολογείται για λανθασμένες επιλογές’’  

 Είχε προηγηθεί η σε εμφύλιοπολεμικό κλίμα συνεδρίαση του Οργάνου, με την Όλγα Γεροβασίλη να χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση ‘’καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα και την ιστορία μας, λέγοντας ως Εδώ στον Στέφανο Κασσελάκη.. . . Σήμερα λέμε ως εδώ! Σήμερα είναι η κ είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη. Για παράλληλο σχέδιο υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος. Πρόταση για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ζήτησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος.  

Από την άλλη πλευρά, την παραίτηση της από μέλος της Κ.Ε ανακοίνωσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, η οποία ανήκει στο μπλοκ των υποστηρικτών του Σ. Κασσελάκη, επικαλούμενη πολιτικό κυνισμό και μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάλυση  του ΣΥΡΙΖΑ . Σε πολύ υψηλούς τόνους και η τοποθέτηση της κ Τζάκρη: ‘Ήρθε η ρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών. Από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής  ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: ‘’Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος”  

Θυμίζουμε ότι τα προσκείμενα στον έκπτωτο Πρόεδρο μέλη της ΚΕ αρνήθηκαν να  παραλάμβαναν τις κάρτες τους έτσι ώστε να μην υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία. Ωστόσο η διαδικασία των ψηφοφοριών ξεκίνησε με 151ναν παρόντες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του προεδρείου.. 

Από τις επτά το πρωί αύριο ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ με μονομάχους για την προεδρεία του κόμματος τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.  

«Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας, όλοι μαζί συνεχίζουμε, όλοι μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές» αναφέρει στο τελευταίο προεκλογικό σποτ του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεσμεύτηκε  ότι εφόσον εκλεγεί θα έχει ενωτικό και προγραμματικό λόγο που θα δώσει ελπίδα σε κάθε πολίτη, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις. 

Μετά την άμεση στήριξη του Νίκου Παπανδρέου στην υποψηφιότητα Δούκα, σήμερα και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε εμμέσως υπέρ του Χάρη Δούκα γράφοντας μεταξύ άλλων στα σόσιαλ  «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη αλλαγής» .. 

Υπέρ της υποψηφιότητας Δούκα και η Νάντια Γιαννακοπούλου  «Χάρη πάμε για αλλαγή» έγραψε στα σόσιαλ.. Με τον κ Δούκα – όπως ήταν αναμενόμενο να αναδημοσιεύει τις αναρτήσεις και των δύο.. 

«Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς μας, γονατίζουμε ευλαβικά μπροστά τους, όπως και μπροστά σε όλους όσοι βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο του κόμματος στα Προπύλαια για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.. Ο κ Κουτσούμπας χαρακτήρισε Ρωσο-Νατοϊκή διένεξη τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας, ενώ μιλώντας για το μεσανατολικό χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος – δολοφόνο..  Τέλος ο κ Κουτσούμπας  ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.. με την ανατροπή του σάπιου – όπως το χαρακτήρισε καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει πολέμους, εκμετάλλευση και ανταγωνισμούς..  

Το συλλαλητήριο συνεχίζεται με μια μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής. 

Ολόκληρο οπλοστάσιο με εκρηκτικούς μηχανισμούς , πυρομαχικά, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες και άλλο – εντοπίστηκε στην κατ οίκον έρευνα Αλβανού, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 2 Οκτωβρίου σε πάρκο στις Αχαρνές, όταν στην κατοχή του βρέθηκαν  57 φυσίγγια και  2 χειροβομβίδες. Αναζητείται από τις αρχές τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο.  

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή η Νουνού Μαρτίνου, ιδρύτρια του ναυτιλιακού κολοσσού Thenamaris Ships Management, στην οποία συνέχιζε να εργάζεται μέχρι την ηλικία των 92 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή  

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του έπληξαν περίπου 280 «τρομοκρατικούς στόχους» στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του Γιομ Κιπούρ, από το βράδυ της Παρασκευής έως τη δύση του Σαββάτου. 

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «βομβάρδισε περίπου 280 τρομοκρατικούς στόχους που ανήκαν στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ αυτών ήταν υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές, αποθήκες όπλων, στρατιωτικά κέντρα διοίκησης, πυρήνες τρομοκρατών και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.  

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο.. Πριν από λίγο έπληξαν την πόλη Ναμπατίγια, στα νότια της χώρας..  

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή της Τζαμπάλια – στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας – με τις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας να ανακοινώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην ίδια περιοχή, μεταξύ τους χιλιάδες πρόσφυγες που διαβιούν σε καταυλισμούς.  

 Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 26 βαθμοί. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα