back to top
23.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στο παρά πέντε μιας νέας διάσπαση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ η οποία αποφάσισε με 138 ψήφους υπέρ τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκης για την προεδρία του Κόμματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το όνομά του θα απουσιάζει από την την τελική λίστα υποψηφίων που κλείσει επίσημα στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο την απόφαση αποκλεισμού του θα πρέπει να επικυρώσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου. 

Με μια αφίσα με σύνθημα ‘’Η φωνή μας είναι το συνέδριο’’ ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνει ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και προς ώρας τουλάχιστον δηλώνει εμμέσως ότι δεν καταθέτει τα όπλα ούτε αναγνωρίζει την απόφαση της ΚΕ του κόμματος..  

 Υποστηρικτές του κ Κασσελάκη κάνουν λόγο για πραξικόπημα και αναφέρουν πως ίδιος από αύριο θα συναντήσει από κοντά τους ψηφοφόρους του κόμματος με περιοδεία σε όλη τη Ελλάδα . 

 «Η  Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Σωκράτης Φάμελος. 

 Από τη συνεδρίαση της ΚΕ απείχε ο Παύλος Πολάκης: «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν... Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες» έγραψε στα σόσιαλ. 

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ‘’καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα και την ιστορία μας, λέγοντας ως Εδώ στον Στέφανο Κασσελάκη..Προσωπική στρατηγική καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη και ο Νικόλας Φαραντούρης υπογραμμίζοντας  πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον ευνουχισμό των οργάνων. 

Από την άλλη πλευρά, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από την Κεντρική επιτροπή μίλησε για πολιτικό κυνισμό και μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάλυση  του ΣΥΡΙΖΑ . Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και η τοποθέτηση της κ Τζάκρη: ‘Ήρθε η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών. … Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος”  είπε μεταξύ άλλων.. 

Και από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ: 

Από τις επτά το πρωί αύριο ανοίγουν οι εσωκομματικές κάλπες  με μονομάχους για την προεδρεία του κόμματος τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.  

«Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας, όλοι μαζί συνεχίζουμε, όλοι μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές» αναφέρει στο προεκλογικό σποτ του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεσμευόμενος   ότι εφόσον εκλεγεί θα έχει ενωτικό και προγραμματικό λόγο που θα δώσει ελπίδα σε κάθε πολίτη, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις. 

Μετά την άμεση στήριξη του Νίκου Παπανδρέου στην υποψηφιότητα Δούκα, σήμερα και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε εμμέσως υπέρ του Χάρη Δούκα γράφοντας μεταξύ άλλων στα σόσιαλ  «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη αλλαγής» .. 

Υπέρ της υποψηφιότητας Δούκα και η Νάντια Γιαννακοπούλου  «Χάρη πάμε για αλλαγή» έγραψε στα σόσιαλ.. Με τον κ Δούκα – όπως ήταν αναμενόμενο να αναδημοσιεύει τις αναρτήσεις και των δύο.. 

Και στο ΚΚΕ…  

«Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς μας, γονατίζουμε ευλαβικά μπροστά τους, όπως και μπροστά σε όλους όσοι βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα είπε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.. Ο κ Κουτσούμπας χαρακτήρισε Ρωσο-Νατοϊκή διένεξη τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας, ενώ μιλώντας για το μεσανατολικό χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος – δολοφόνο..  Τέλος ο κ Κουτσούμπας  ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.. με την ανατροπή του σάπιου – όπως το χαρακτήρισε καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει πολέμους, εκμετάλλευση και ανταγωνισμούς..  

Το συλλαλητήριο συνεχίζεται με μια μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής. 

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή  

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του έπληξαν περίπου 280 «τρομοκρατικούς στόχους» στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζαςαπό το βράδυ της Παρασκευής έως τη δύση του Σαββάτου. Μεταξύ αυτών ήταν υπόγειες τρομοκρατικές υποδομές, αποθήκες όπλων, στρατιωτικά κέντρα διοίκησης, πυρήνες τρομοκρατών και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.  

 Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,9 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα