back to top
24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Οικογένεια Μπάλντοκ: «Παρακαλώ, σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας»

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μπάλντοκ σχετικά με την παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας του εκλιπόντος και της οικογένειάς του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο ημέρες έλαβε χώρα μια τραγική απώλεια στο χώρο του αθλητισμού. Ο αιφνίδιος θάνατος του George Baldock έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γενέτειρα του, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως είναι αντιληπτό, αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του George Baldock, έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή, να γίνει σεβαστό το πένθος που βιώνει, δεδομένης και της ύπαρξης ενός παιδιού, με σχετική ενημέρωση του τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η επιθυμία της αυτή δεν έχει βρει ανταπόκριση στη χώρα μας.

Η διαρροή ανακριβών ειδήσεων που αφορούν τα αίτια θανάτου τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές, η λήψη (χωρίς τη συναίνεση) φωτογραφιών από την οικία του εκλιπόντος, η κάθε είδους παραφιλολογία που παρουσιάζεται σε καθημερινή βάση από τον έγγραφο τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε σχέση με τον εκλιπόντα, προκαλούν μεγαλύτερη ένταση στην ήδη βεβαρυμένη συναισθηματική κατάσταση των οικείων του.

Η οικογένεια παρακαλεί για άλλη μία φορά, τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του, και να τηρήσουν την βασική αρχή του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, δηλ. αυτή της αντιμετώπισης των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους και ψυχικής οδύνης με διακριτικότητα και ευαισθησία (άρθρο 2 παρ. ε Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας).

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένεια επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία άλλη δήλωση προς οιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και παρακαλεί όπως οι οποιεσδήποτες δημοσιεύσεις του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων περιοριστούν μόνο σε δημόσια έγγραφα, τα οποία δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και των οικείων του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα