24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συλλαλητήριο τιμής και δόξας για την αντίσταση του ελληνικού λαού στους ναζί και την σωτηρία συμμετοχή του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ και με το σύνθημα «Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό» χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το δικό τους χαιρετισμό στον αντιναζιστικό αγώνα ανήμερα της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από τη ναζιστική Γερμανία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες του ελληνικού λαού κατά την περίοδο της αντίστασης στους ναζί, έκανε ιστορική αναδρομή για το τι ακολούθησε μετά το Δεκέμβρη του ’44, μίλησε για την δράση του ΚΚΕ, το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τους αγώνες και το αίμα που χύθηκε σ’ αυτούς τους δρόμους της πόλης για την ελευθερία της.

Αναφέρθηκε στην γενοκτονία της Παλαιστίνης και μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση ζητώντας να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της σε στρατιωτικά σχέδια του ισραηλινού κράτους ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον ελληνικό λαό να αντιδράσεις κυβερνητικές στην κεντρική πολιτική να την ανατρέψει και να δυναμώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Μετά την ομιλία ακολουθήσε μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα, σε ενορχήστρωση Μανόλη Ανδρουλιδάκη όπου ερμήνευσαν Φωτεινή Βελεσιώτου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριλίζα Λούντζη, Ασπασία Στρατηγού, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής. Κείμενα θα απαγγείλουν η Λίλα Καφαντάρη και ο Πέρης Μιχαηλίδης.

Σπύρος Χαλικιάς 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα