back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Με το ερώτημα συνέχεια ή αλλαγή φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στις προεδρικές κάλπες με μονομάχους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.. Η συμμετοχή κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα: Έως τις πέντε είχαν ψηφίσει 181.000. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα, ενώ δύο ώρες αργότερα αναμένεται μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος. Ο Α984 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει με έκτακτες εκπομπές από τις επτά το απόγευμα και μέχρι το τέλος της διαδικασίας.  

“Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά”, τόνισε ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.   

“Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία – Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή”.. Δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Χάρης Δούκας. 

«Η δύναμη και η κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ο διάλογος με την κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια όλο αυτό έχει χαθεί. Πρέπει λοιπόν να ξαναβρούμε την ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της νέας εποχής, με τη νέα ηγεσία και τα συλλογικά του όργανα, είναι να επικοινωνήσουν και να λειτουργήσουν με τους 300.000 ανθρώπους, ώστε να τους κάνουν ενεργούς μέσα στο κόμμα αλλά και μέσα στην κοινωνία ανέφερε μιλώντας στον σταθμό  μας και στον Δημήτρη Τσιβελέκη, η πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου.  

 Στα κίνητρα για τις Στρατιωτικές Σχολές, στα καλά νέα του προϋπολογισμού και στην ανάταξη του ΕΣΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνει επίσης, ότι παρά το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία “αποδεικνύεται ανθεκτική”. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού κλείνει με αναφορά στον χαμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, και τη νίκη της Εθνικής μας επί της Αγγλίας γράφοντας χαρακτηριστικά: “Μεγαλείο ψυχής”.  

“Η φωνή μας είναι το συνέδριό μας”,  αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος, με το σύνθημα «Είμαι εδώ», υποδηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία και παραπέμπει στο Συνέδριο του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.   

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους πολίτες στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος παρείχε στοιχεία φορολογουμένων στους επίορκους εφοριακούς. Οι πέντε συλληφθέντες, βαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ των άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη άτομα. 

Διεθνή 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι πρωθυπουργοί Ιταλίας και Ισραήλ, η Τζόρτζια Μελόνι ξεκαθάρισε στον Μπένιμιν Νετανιάχου την απόλυτη ανάγκη να  τύχει πλήρους προστασίας το προσωπικό της UniFil, υπογραμμίζοντας ότι η αποστολή αναπτύχθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συνεισφέρει στην σταθερότητα της περιοχής. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από πλευρά του κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ  να αποσύρει τις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις από τα πεδία μάχης. 

Από πλευράς του το Ιράν δια του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί διαμήνυσε ότι «δεν έχει κόκκινες γραμμές» όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το λαό και τα συμφέροντα του’’  

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στο λιβανικό χωριό Μαρούν αλ Ρας, ενώ νωρίτερα πυροδότησε  εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά Ισραηλινών στρατιωτών  που επιχειρούσαν επίσης εντός του Λιβάνου.  

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν την παλιά οθωμανική αγορά στη νότια πόλη Ναμπατίγιε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ 12 κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες. 

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 3– αύριο σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, της Κρήτης, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπενθυμίζει ότι οι θερμές εργασίες απαγορεύονταιΣτους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ η εξ αμελείας πρόκληση πυρκαγιάς έχει μετατραπεί σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Η Εθνική ποδοσφαίρου, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, υποδέχεται απόψε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική  του Nations League. Ο αγώνας ξεκινά στις 10 παρά τέταρτο.  

 Και ο καιρός…   

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25,2 βαθμοί.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα