back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στη μονομαχία με τον Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα απευθύνει ομιλία στις 22.30. 

Με 59,92% επικράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα. 

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας ο οποίος νωρίτερα συνεχάρη και τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση. 

«Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος. 

«Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» αναφέρει η ανάρτηση του Μιχάλη Κατρίνη με την οποία συνεχάτη τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Στο συγχαρητήριο μήνυμά της η Νάντια Γιαννακοπούλου αναφέρει, «Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά». 

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε με χαμηλότερη συμμετοχή από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Στην ψηφοφορία υπολογίζεται πως έλαβαν μέρος 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. 

Στα κίνητρα για τις Στρατιωτικές Σχολές, στα καλά νέα του προϋπολογισμού και στην ανάταξη του ΕΣΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνει επίσης, ότι παρά το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία “αποδεικνύεται ανθεκτική”. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού κλείνει με αναφορά στον χαμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, και τη νίκη της Εθνικής μας επί της Αγγλίας γράφοντας χαρακτηριστικά: “Μεγαλείο ψυχής”.  

“Η φωνή μας είναι το συνέδριό μας”,  αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τις εσωκομματικές εκλογές.  

Ο πρώην πρόεδρος, με το σύνθημα «Είμαι εδώ», υποδηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία και παραπέμπει στο Συνέδριο του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.   

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους πολίτες στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος παρείχε στοιχεία φορολογουμένων στους επίορκους εφοριακούς. Οι πέντε συλληφθέντες, βαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη άτομα. 

 Διεθνή 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD για να «υπερασπιστούν το Ισραήλ», έπειτα από την ιρανική επίθεση.  

Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εκτόξευσε σήμερα νωρίς το βράδυ η Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα. Λίγο νωρίτερα η λιβανέζικη οργάνωση είχε εκδώσει προειδοποίηση προς Ισραηλινούς «εποίκους» να μείνουν μακριά από στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας».  

Κυανόκρακροι της UniFil στο νότιο Λίβανο κατήγγειλαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλλαν» σήμερα, σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος του  Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ να αποσύρει τις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις από τα πεδία μάχης και εξέφρασε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι τη λύπη του για «οποιοδήποτε τραυματισμό του προσωπικού της UNIFIL» στον Λίβανο. 

 Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς -κατηγορίας 3- αύριο σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, της Κρήτης, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπενθυμίζει ότι οι θερμές εργασίες απαγορεύονται. Στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ η εξ αμελείας πρόκληση πυρκαγιάς έχει μετατραπεί σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…    

0 – 0 το σκορ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Ιρλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική του Nations League.   

Και ο καιρός…   

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό. 

Για αύριο στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιές νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22 βαθμοί.   

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 11.  

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα