back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Εθνική Ελλάδος της Ιρλανδίας στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με τα γκολ των Τάσου Μπακασέτα και Πέτρου Μάνταλου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε την υπεροχή του. 

Με ποσοστό κοντά στο 60% ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε μια ξεκάθαρη νίκη στον σημερινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και ανανεώνει τη θητεία του στην Προεδρεία του κόμματος. 

Ο Χάρης Δούκας εξασφάλισε ποσοστό 40,1% βάζοντας παρακαταθήκη για την πορεία του στο κόμμα και την κεντροαριστερά. 

Συνολικά ψήφισαν 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. 

Στην ομιλία του από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος πρόταξε την ενότητα της παράταξης .. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά.. «Μαζί» ήταν το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας του ενώ τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές, ειδικά τώρα αυτή την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν». 

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και την λογοδοσίαγια ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Ο κ Δούκας συνεχάρη και τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη.  

Συγχαρητήρια στον νικητή της κάλπης και από τον Παύλο Γερουλάνο.. «Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές» έγραψε στο μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του.  

Από το Βερολίνο η Άννα Διαμαντοπούλου συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη «Νίκο πιστεύω βαθιά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη και από τους συνυποψηφίους του στην προεκλογική κούρσα.. «Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης. Για «εξουσιοδότηση του λαού του ΠΑΣΟΚ προς τον κ Ανδρουλάκη να προχωρήσει  συνθετικά για ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά» έκανε λόγο από πλευράς της η Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε επίσης την επιθυμία να έχουν σύντομα μια κατ ιδίαν συνάντηση. 

Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε ο Νίκος Παππάς. Αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης που έκανε για υποδειγματική προεκλογική εκστρατεία.. 

Να μείνουμε στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος  με το σύνθημα «Είμαι εδώ», υποδηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος να αποκλείσει την υποψηφία του, με τον κ Κασσελάκη μάλιστα να δίνει «ραντεβού» στο Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.   

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους πολίτες στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος παρείχε στοιχεία φορολογουμένων στους επίορκους εφοριακούς. Οι πέντε συλληφθέντες, βαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. 

Διεθνή 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ νωρίτερα ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι στο Ισραήλ θα σταλούν και στρατιωτικοί χειριστές του συστήματος. 

Για μάχη σώμα με σώμα με τους εξτρεμιστές της Χεζμπολάχ κάνει λόγο το Ισραήλ που παραδέχεται την ύπαρξη τραυματισμένων στρατιωτών.  Από πλευράς της η Χεζμπολάχ μιλά  για ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες στον νότιο Λίβανο «σε απόσταση εξ’επαφής». Νωρίτερα, η Χεζπολάχ κατάφερε ισχυρό πλήγμα με drone στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 62 άνθρωποι.. όπως μεταδίδει το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12. 

Κυανόκρακροι της UniFil στο νότιο Λίβανο κατήγγειλαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλλαν» σήμερα, σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος του  Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ να αποσύρει τις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις από τα πεδία μάχης. ‘’Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές’’ στον πόλεμο για τον λαό και τα συμφέροντά μας διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν. 

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς -κατηγορίας 3- σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπενθυμίζει ότι οι θερμές εργασίες απαγορεύονται. 

 Και ο καιρός…   

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό. 

Σήμερα στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιές νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22 βαθμοί.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα