back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Κολομβία: Στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ανταρτών του EMC

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον ανταρτών του αποκαλούμενου Κεντρικού Γενικού Επιτελείου (Estado Mayor Central / EMC) – παράταξης διαφωνούντων των πρώην FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia / Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) – στην περιοχή Ελ Πλατεάδο της κεντρικής Κολομβίας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Γουστάβο Πέτρο.

«Ύστερα από πέντε και πλέον χρόνια κυριαρχίας του EMC στην κοινότητα Ελ Πλατεάδο, κατά την οποία η περιοχή μετατράπηκε σε διεθνές κέντρο διακίνησης κοκαΐνης, επεμβαίνει ο στρατός», έγραψε ο κολομβιανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Περσέας» ξεκίνησε τα ξημερώματα. Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν το πρωί, κατά τις οποίες οι αντάρτες του EMC χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα. «Προσπάθησαν να ρίξουν χειροβομβίδες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε ο στρατηγός Λουίς Καρντόσο, συμπληρώνοντας ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν. Ο στρατηγός απηύθυνε έκκληση στους αμάχους να κλειστούν στα σπίτια τους.

Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, με πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα, υποστηριζόμενη από ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Τον Ιούλιο ο στρατός είχε εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή μετά την επίθεση drone που στοίχισε τη ζωή σε ένα παιδί και προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων.

Η κοινότητα Ελ Πλατεάδο αποτελεί προπύργιο του EMC στο φαράγγι Μικάι, όπου υπάρχουν πολλές καλλιέργειες κόκας και θεωρείται στρατηγικής σημασίας τοποθεσία για τα καρτέλ κοκαΐνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα