20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Μήνυμα ενότητας από τον Ν. Ανδρουλάκη: Απόψε νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το κινημά μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις νεώτερες γενιές, ειδικά τώρα αυτή την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν».

Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τους συνυποψηφίους του λέγοντας πως με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική ωριμότητα.

«Θέλω να συγχαρώ για τους συνυποψηφίους μου. Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική ωριμότητα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να τελειώσει η παντοδυναμία της ΝΔ.  Μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Η παράταξή μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Ελληνες. Στις νεότερες γενιές.

Τώρα που τα μάτια που όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «από αύριο θα πάμε το κόμμα μας ακόμη ψηλότερα.Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά.  Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοκρατορία της Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, με ενότητα, με σοβαρότητα και προτάσεις. Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση».

Ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες

Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική του Κ. Μητσοτάκη.

«Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες ότι θα αγκαλιάσουμε τις ανησυχίες σας για να γίνουμε φορέας της ελπίδας. .Εχουμε χρέος να νικήσουμε στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Εχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή. Μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Τα τελικά αποτελέσματα 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με μία καθαρή νίκη, στη μονομαχία με τον Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα και την ενσωμάτωση των εκλογικών κέντρων στο 100%, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με 59,92% (125.820 ψήφοι), έναντι 40,08% (84.149 ψήφοι) για τον Χάρη Δούκα.

Συνολικά ψήφισαν 213.001 μέλη και φίλοι του κόμματος. Εγκυρες ήταν 209.969 ψήφοι, άκυρες 1.635 ενώ 1.397 άτομα ψήφισαν «λευκό».

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα