back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Αναταραχή στους ανεξάρτητους βουλευτές – Ποιοι διαφωνούν με την εκπροσώπηση Χουρδάκη

Διαβάστε επίσης

Εμφύλιος έχει προκληθεί στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών μετά τον ορισμό του Μιχάλη Χουρδάκη στη θέση του εκπρόσωπου τους στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού απέσυρε τη στήριξή της στο πρόσωπο του, ενώ την ίδια ώρα ο Παύλος Σαράκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία διαμαρτύρεται για την επιλογή του κ. Χουρδάκη, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση.

«Σας δηλώνω ότι, προ της ως άνω απόφασής σας, ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε έγγραφη πρόσκληση από το Προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να δηλώσω εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμώ να με εκπροσωπεί στην Διάσκεψη των Προέδρων», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα ο Παύλος Σαράκης και ζητά να του γνωστοποιηθεί η έγγραφη πρόσκληση προς τον ίδιο και τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές και εν συνεχεία να ανακληθεί η απόφαση ορισμού του Μιχάλη Χουρδάκη ως μη νομότυπη. Παράτυπη θεωρεί τη διαδικασία ορισμού του και ο ανεξάρτητος Χάρης Κατσιβαρδάς.

Σημειώνεται οτι ο Κανονισμός της Βουλής, προβλέπει πως «αν οι ανεξάρτητοι δεν ορίσουν τον κοινό εκπρόσωπό τους ή τον αναπληρωτή του, ορίζεται αυτός τον οποίο πρότειναν οι περισσότεροι από όσους ανεξαρτήτους υπέβαλαν ατομική ή κοινή ενυπόγραφη δήλωση», συνεπώς αυτή τη στιγμή ισχύει ο ορισμός Χουρδάκη που στηρίζεται από «7» βουλευτές μετά την απόσυρση της Λινού. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, σε περίπτωση που συμμαχήσουν οι υπόλοιποι 7 από τους 14 ανεξάρτητους προτείνοντας ένα πρόσωπο, θα γίνει κλήρωση, ώστε να οριστεί ο εκπρόσωπος τους στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Οι πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι η κ. Λινού δεν είχε αντιληφθεί ότι ο κ. Χουρδάκης θα έχει δικαίωμα ψήφου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ότι η ψήφος του θα “έπαιζε” ρόλο στον διορισμό των επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών, όπου απαιτείται πλειοψηφία των 3/5.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα