back to top
21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανανέωσε τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας στο β` γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Χάρη Δούκα, με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του αντιπάλου του.

Συνολικά ψήφισαν 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και την λογοδοσία, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Ο κ. Δούκας συνεχάρη και τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη και από τους συνυποψηφίους του στην προεκλογική κούρσα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε ο Νίκος Παππάς. Αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης που έκανε λόγω για υποδειγματική προεκλογική εκστρατεία.

Στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα, «το σχολείο επλήγη από οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού, με απολογισμό 20 νεκρούς και 50 τραυματίες».

Νωρίτερα, η Χεζπολάχ κατάφερε ισχυρό πλήγμα με drone στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ. Σε αυτό το πλήγμα σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 67, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεταφέρει το Times of Israel. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι στο Ισραήλ θα σταλούν και στρατιωτικοί χειριστές του συστήματος.

Στην εσωτερική επικαιρότητα, με το σύνθημα «Είμαι εδώ», ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος να αποκλείσει την υποψηφία του, δίνοντας μάλιστα «ραντεβού» στο Συνέδριο το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο θα σςχλύσει μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 .

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους πολίτες στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος παρείχε στοιχεία φορολογουμένων στους επίορκους εφοριακούς.

Οι πέντε συλληφθέντες, (4εις εφοριακοί και ένας λογιστής) βαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ξεκινά από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται περίπου στα 1,11 ευρώ το λίτρο, τουλάχιστον στις αστικές περιοχές. Αυτή είναι η τιμή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης βρίσκεται η υπόθεση 14χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της από δυο ενήλικες ηλικίας 21νός ετών. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη συλλογή προανακριτικού υλικού, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, καθώς οι καταγγελίες της ανήλικης θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές, και η έρευνα επικεντρώνεται στην εξακρίβωση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Ανώτατο όριο για τα φιλοδωρήματα, κάτω από το οποίο δεν θα υπόκεινται σε κρατήσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις στην σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα σχεδιάζει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, με βάση την οποία θα προβλέπονται και πρόστιμα σε όσους εργοδότες επιχειρήσουν να «ωφεληθούν» μειώνοντας τον μισθό και αυξάνοντας τις πρόσθετες αμοιβές.

Στη διεθνή επικαιρότητα, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν, διαμηνύοντας ότι πρόκειται για αυστηρή προειδοποίηση προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της νήσου που το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή την κινεζική στρατιωτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος τονίζοντας ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αποφύγει περαιτέρω ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε χθες Κυριακή ότι θα προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς εντείνει τις επιθέσεις του στην Κάμαλα Χάρις για το μεταναστευτικό. Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει αύξηση κατά 10% των αποδοχών για τους συνοριοφύλακες.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό.

Σήμερα στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα