back to top
21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του Χάρη Δούκα. Στον β’ γύρο ψήφισαν 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη και δήλωσε παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει.

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Νίκος Παππάς. Αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης που έκανε λόγο για υποδειγματική προεκλογική εκστρατεία.

 

Στη Μέση Ανατολή, Τουλάχιστον 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι «εξετάζουν τις αναφορές» για το περιστατικό.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ κατάφερε ισχυρό πλήγμα με drone εναντίον στρατιωτικής βάσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, κοντά στην Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. Σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60, σύμφωνα το BBC.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ – Ισραήλ. Ο Λόιντ Όστιν υπογράμμισε στον Ισραηλινό ομόλογό του την ανάγκη να λάβει το Ισραήλ όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Αρχίζει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να είναι χαμηλότερη ως και 20% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ/λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια.

Έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει την ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης που αφορά περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά. Θα κυμανθεί μεταξύ 100€ και 800€ και θα δοθεί με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σε νομοθετική ρύθμιση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που προέκυψε εξαιτίας της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα φιλοδωρήματα στην εστίαση μέσω κάρτας. Θα προβλέπεται πως για ποσά φιλοδωρημάτων ως 300 ευρώ το μήνα οι εργαζόμενοι θα απαλλάσσονται από φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο θα ισχύσει ως και τις 18 Ιουλίου 2025.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας. Οι πέντε συλληφθέντες βαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης η υπόθεση 14χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της από δυο ενήλικες ηλικίας 21νός ετών. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη συλλογή προανακριτικού υλικού, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, καθώς οι καταγγελίες της ανήλικης θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές.

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στη Λαμία. Κατά τη διάρκεια σχολικού πάρτι σε προαύλιο ενός Γυμνασίου της πόλης, μια 15χρονη μαθήτρια από άλλο Λύκειο φέρεται να έπιασε από το λαιμό και να προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 13χρονη.

Με γκολ των Μπακασέτα και Μάνταλου που πανηγύρισαν φιλώντας τα μαύρα περιβραχιόνια για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, η Ελλάδα νίκησε 2-0 την Ιρλανδία φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας του Νations League.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό.

Σήμερα στην Αττική, αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα