back to top
24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενότητας ανανέωσης και πολιτικής αυτονομίας, στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επανεκλογή του στην θεση του προέδρου. Ο κ. Ανδρουλάκης επικράτησε με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1% του Χάρη Δούκα γεγονός που τον ισχυροποιεί μεν, αλλά παράλληλα τον βαραίνει με την ευθύνη καλύτερων επιδόσεων και την υψηλή στόχευση της πρωτιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μετά την επανεκλογή του ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη και δήλωσε παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την επιθυμία να έχουν σύντομα μια κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Νίκος Παππάς. Αλλά και ο Στέφανος Κασσελάκης που έκανε λόγο για υποδειγματική προεκλογική εκστρατεία.

Μήνυμα στα μέλη του κόμματος να «σαρώνουν» τους μηχανισμούς της μειοψηφίας, δίνοντας δυναμική απάντηση στο συνέδριο με την ακύρωση της απόφασης για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του, στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Καλεί τους πολίτες να γραφτούν έως τις 24 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν για συνέδρους.

Με ανάρτηση του στο facebook χαρακτηρίζει πρωτοφανές και σοκαριστικό αυτό που συνέβη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι μια χούφτα ανθρώπων απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρώην να είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι. Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους. Και γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Κοινή αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου κατάφερε να απομακρύνει ασθενείς και να ανεφοδιάσει δύο νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανάρτηση του επικεφαλής του ΠΟΥ στην πλατφόρμα Χ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε ισραηλινές δυνάμεις που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» στον νότιο Λίβανο, ενώ στοχοθέτησαν και άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες σε άλλη περιοχή στη μεθόριο. Παράλληλα προειδοποίησε το Ισραήλ για νέες επιθέσεις εναντίον του αν ο στρατός του συνεχίσει τις επιχειρήσεις στον Λίβανο.

Από αύριο ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να είναι χαμηλότερη ως και 20% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ/λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια.

Έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει την ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης που αφορά περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Θα κυμανθεί μεταξύ 100€ και 800€ και θα δοθεί με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σε νομοθετική ρύθμιση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που προέκυψε εξαιτίας της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα φιλοδωρήματα στην εστίαση μέσω κάρτας. Θα προβλέπεται πως για ποσά φιλοδωρημάτων ως 300 ευρώ το μήνα οι εργαζόμενοι θα απαλλάσσονται από φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Σε ισχύ από σήμερα και τις 18 Ιουλίου 2025 ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Θα ισχύει τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Πέμπτη 7 το πρωί με 8 το βράδυ και την Παρασκευή έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Οι πολίτες που διαθέτουν οχήματα ηλεκτρικά, εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου, υβριδικά και κατηγορίας Euro 6 θα μπορούν από σήμερα μέσω του gov.gr να εκδίδουν το νέο ειδικό σήμα για ελεύθερη κυκλοφορία.

Ξεκινούν από σήμερα τα δρομολόγιά τους στην Αττική 35 νέα σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Καθε μηνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το πρωί στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ.

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση θόλου πάνω από την Ελλάδα

ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό.

Σήμερα στην Αττική, αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα