back to top
24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ λόγω βλημάτων που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Η Χεζμπολάχ απείλησε νωρίτερα το Ισραήλ ότι θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον του στην περίπτωση που συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο. Το χθεσινό χτύπημα με drones εναντίον βάσης του στρατού νότια της Χάιφα, με τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες, θεωρείται βαρύ πλήγμα στο γόητρο του Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Τελ Αβίβ διατάχθηκε επείγουσα έρευνα για τη μη αναχαίτιση των drones από τον ισραηλινό αμυντικό θόλο.

Η άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και η υψηλή στόχευση της πρωτιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία, που ανέδειξαν νικητή ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της δεύτερης θητείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα φανούν από τη νέα ανθρωπογεωγραφία εντός του κόμματος και την κατανομή ρόλων το επόμενο διάστημα, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν τόσο ο Χάρης Δούκας, όσο και οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε νωρίτερα το πρωί με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τηλεφωνικά και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την επιθυμία να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση εξέφρασε χθες στον κ. Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Νίκο Παππά.

Δεν είναι λευκή επιταγή το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, υπάρχει ένα μήνυμα να μην αλλάξει η βασική πορεία που είναι η αναμέτρηση με τη ΝΔ, αλλά πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις στα οργανωτικά θέματα, είπε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη και τη βάση του κόμματος να ανατρέψουν τον αποκλεισμό από την Κεντρική Επιτροπή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία.

“Οι συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευτικές για όλους. Μετά τις 24 Οκτωβρίου, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος και αυτό δεν μπορεί να τεθεί σε κανένα άλλο συλλογικό όργανο”. Αυτό είπε στον Αθήνα 9.84 ο ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος της ΚΕ. Κατηγόρησε, δε, τον κ. Κασσελάκη ότι επιχείρησε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ΙΧ.

Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα σταματήσουν αυτή τη διαλυτική εικόνα δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Καραμέρος. Υπογράμμισε δε, ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικό, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές οι αποφάσεις των οργάνων.

Από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να είναι χαμηλότερη ως και 20% σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ/λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια.
Έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει την ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης.

Σε νομοθετική ρύθμιση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που προέκυψε εξαιτίας της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα φιλοδωρήματα στην εστίαση μέσω κάρτας. Θα προβλέπεται πως για ποσά φιλοδωρημάτων ως 300 ευρώ το μήνα οι εργαζόμενοι θα απαλλάσσονται από φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Και ο καιρός: Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό.
Σήμερα στην Αττική, αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα