back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το υπουργικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Ισραήλ έχει συγκαλέσει για αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μία ημέρα μετά το πλήγμα της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση στη Χάιφα και ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση της απάντησης του Τελ Αβιβ στην ιρανική επίθεση με πυραύλους πριν δύο εβδομάδες. Η συνεδρίαση θα γίνει στο στρατιωτικό αρχηγείο της Κίρια στο Τελ Αβίβ, όπως ανέφεραν οι Times of Israel, επικαλούμενοι πληροφορίες από το γραφείο ενός από τους υπουργούς που συμμετέχουν. Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη στη στρατιωτική βάση που επλήγη χθες από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει «να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ, μεταξύ άλλων στη Βηρυτό».

Το απόγευμα εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν στα καταφύγια, καθώς ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, μετά τη μαζική εκτόξευση βλημάτων από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τρία βλήματα διέσχισαν τον αέρα από τον Λίβανο και ότι ο στρατός έπληξε τον εκτοξευτή τους. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ. Ωστόσο, αυτό συνέβη σε περισσότερες από διακόσιες περιοχές της χώρας. Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε μια «μεγάλη ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου, που είχαν προηγηθεί. Το απόγευμα, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε τα πλήγματα εκτός της ζώνης επιρροής της Χεζμπολάχ, χτυπώντας το χωριό Αϊτού, στον βορρά, όπου 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν. Παραλλήλως συνέχισε το σφυροκόπημα πολλών περιοχών στον νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η διεθνής κατακραυγή για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον δυνάμεων της προσωρινής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο. Σε κοινή δήλωσή τους η Ιταλία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία υπογραμμίζουν ότι οι επιθέσεις αυτές είναι αντίθετες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικές συλλογικότητες και Παλαιστίνιοι που αντιδρούν στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ από σήμερα στη χώρα μας.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια προανήγγειλε από τη Βουλή ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 φορολογούμενοι θα απαλλαγούν τη νέα χρονιά, από το τέλος επιτηδεύματος το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ.

«Πριν ένα μήνα, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία μας, τώρα τους θυμήθηκαν και ανακοίνωσαν πομπωδώς ότι τελικά θα τους συμπεριλάβουν στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει είναι θετικό ότι, ασκώντας στο Κοινοβούλιο υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση, φέραμε στο προσκήνιο μια ξεχασμένη -για την Κυβέρνηση- κατηγορία χιλιάδων εργαζομένων, κι ας μην είχε το πολιτικό θάρρος να το παραδεχτεί στην Ολομέλεια.

Αρχίζει από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης.

Αύριο στις 10 το πρωί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εργασίας με την ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η πρόταση αφορά στη χρήση μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας. Tα συνδικάτα, προχωρούν σε γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών σχέσεων στο προ μνημονίων καθεστώς.

Στο θέμα των κόκκινων δανείων επανήλθε σήμερα ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος ένας εκ των 11 βουλευτών που κατέθεσαν πρόσφατα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για την προστασία των δανειοληπτών, αφού δεν πείστηκε απ’ τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός. Κανένας σε αυτήν την αίθουσα δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ έφερε μια ολοκληρωμένη ρύθμιση για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων την οποία ψήφισε και ο κ. Βλάχος. «Ξέρουμε τι ψηφίσαμε, μην το επικαλείστε. Παρουσιάζετε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο», απάντησε ο «γαλάζιος» βουλευτής και χαρακτήρισε υποτιμητικό το γεγονός ότι οι αρχικές ενστάσεις των βουλευτών απαντήθηκαν με ένα δελτίο τύπου. «Η Πολιτεία έδωσε και το μαχαίρι και το πεπόνι στις τράπεζες και κάνουν ό,τι θέλουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.

Μαίνεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την δυνατότητα να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Για άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη απόφαση κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του κόμματος απαντώντας στον κ. Κασσελάκη ο οποίος κάλεσε όσους τον υποστηρίζουν να ανατρέψουν την απόφαση στο Συνέδριο. Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών του πρώην προέδρου, που έκαναν λόγο για σταλινική ανακοίνωση και υπενθυμίζουν ότι το συνέδριο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος, μπορεί να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρεώνει να τοποθετήσουν στα επαγγελματικά τους οχήματα ειδικό σήμα για την χρήση ΡΟS ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι οδηγοί ταξί. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος γιατί περιορίζει την ορατότητα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, βρίσκεται για ακόμη μια φορά ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Η World Athletics ανακοίνωσε τους φιναλίστ για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου του 2024 στα αγωνίσματα αλμάτων και ρίψεων. Ο Τεντόγλου είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους με αντιπάλους τον Σουηδό Μόντο Ντουπλάντις, που κυριάρχησε στο επί κοντώ, τον Αμερικανό Ράιαν Κράουζερ, πρωταθλητή στη σφαιροβολία, τον Καναδό Ίθαν Κάτζμπεργκ, που απειλεί το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία και τον Κουβανό Γιορντάν Ντίαζ Φορτούν, που αγωνίζεται για την Ισπανία και ξεχώρισε στο τριπλούν.

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της FIFA από την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών και την FIFPRO. Οι λίγκες κάνουν λόγο -μεταξύ άλλων- για υπερβολικά βαρύ διεθνές ποδοσφαιρικό ημερολόγιο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και απειλεί τη βιωσιμότητα σημαντικών εθνικών διοργανώσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα