back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στο χριστιανικό χωριό Αϊτού του βορείου Λιβάνου, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος προεδρεύει αυτήν την ώρα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Τελ Αβίβ δήλωσε νωρίτερα ότι θα συνεχίσει να χτυπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού. Νωρίτερα εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν στα καταφύγια, καθώς ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, μετά τη μαζική εκτόξευση βλημάτων από τον Λίβανο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ. Ωστόσο, αυτό συνέβη σε περισσότερες από διακόσιες περιοχές της χώρας. Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε μια «μεγάλη ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, ως απάντηση στα σημερινά ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο. Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL θα συνεδριάσουν την Τετάρτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Είχε προηγηθεί κοινή δήλωση Ιταλίας, Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας στην οποία ανέφεραν ότι οι επιθέσεις αυτές είναι αντίθετες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε απόψε τις κατηγορίες ότι ο ισραηλινός στρατός έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο, χαρακτηρίζοντάς τις «εντελώς λανθασμένες» και επανέλαβε την έκκλησή του προς τους κυανόκρανους να αποσυρθούν από τις εμπόλεμες ζώνες.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια προανήγγειλε από τη Βουλή ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 φορολογούμενοι θα απαλλαγούν τη νέα χρονιά, από το τέλος επιτηδεύματος το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ.

«Πριν ένα μήνα, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία μας, τώρα τους θυμήθηκαν και ανακοίνωσαν πομπωδώς ότι τελικά θα τους συμπεριλάβουν στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «φέραμε στο προσκήνιο μια ξεχασμένη -για την Κυβέρνηση- κατηγορία χιλιάδων εργαζομένων, κι ας μην είχε το πολιτικό θάρρος να το παραδεχτεί στην Ολομέλεια».

Αρχίζει από αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο στις αστικές περιοχές και έως 1,22 ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης.

Αύριο στις 10 το πρωί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εργασίας με την ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Μαίνεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την δυνατότητα να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Για άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη απόφαση κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του κόμματος απαντώντας στον κ. Κασσελάκη ο οποίος κάλεσε όσους τον υποστηρίζουν να ανατρέψουν την απόφαση στο Συνέδριο. Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών του πρώην προέδρου, που έκαναν λόγο για σταλινική ανακοίνωση και υπενθυμίζουν ότι το συνέδριο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος, μπορεί να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιμένει ο Ερσίν Τατάρ στον όρο του περί αναγνώρισης της κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Κατεχόμενων στην Κύπρο παραμονή του τριμερούς δείπνου στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Σε νέες δηλώσεις του στο Anadolu ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις μέχρι να γίνουν αποδεκτά τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και να εκπληρωθούν οι σαφείς και ξεκάθαρες προϋποθέσεις. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από την πολιτική των δύο κρατών με κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα