back to top
24.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Πολύνεκρη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον βόρειο Λίβανο

Διαβάστε επίσης

Δύο ισραηλινά τανκς διασχίζουν τη διαχωριστική γραμμή με τη Συρία και βρίσκονται κοντά στο χωριό Κόντνα στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα, όπως ανέφεραν τοπικές αρχές στο Αλ Τζαζίρα. Πρόκειται για την επαρχία της Συρίας που συνορεύει με τα υπό ισραηλινή κατοχή υψίπεδα του Γκολάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για επιχείρηση ή για λάθος. Το Ισραήλ πλήττει συχνά στόχους, κυρίως ιρανικούς, με βομβαρδισμούς στη συριακή επικράτεια, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε αναφερθεί παρουσία τεθωρακισμένων σε συριακό έδαφος.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επιδρομές στον νότιο Λίβανο. Την τελευταία ώρα ισραηλινό ντρόουν πέταξε πάνω από τη Βηρυτό, ενώ αρκετά μακριά από το κυρίως μέτωπο στην πόλη Αϊτού στον βορρά 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, μετά από επιδρομή. Ισραηλινή επιδρομή καταγράφηκε και στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στην πόλη Κουαλίγια.

Είναι η πρώτη φορά που το Άιτο, ένα χωριό σε ορεινή περιοχή με πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, τίθεται στο στόχαστρο αφότου το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου. Το πλήγμα είχε στόχο ένα διαμέρισμα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Πριν από λίγο ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη και διευρυμένη επιθετικότητα στον Λίβανο θα ωθήσει την περιοχή σε έναν περιφερειακό πόλεμο.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα